Røkke blir på børsen

Kjell Inge Røkke fikk bare kontroll over 87,95 prosent av aksjene i Aker RGI. - Så lenge TRG eier under 90 prosent av aksjene i Aker RGI, blir det ikke tatt initiativ til å ta selskapet av børsen, sier Per Eikrem, informasjonssjef i Aker RGI.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Røkke trengte 90 prosent av aksjene for å tvangsinnløse de andre aksjonærene. Nå vil han trolig bruke den tida som trengs for å få innløst resten av aksjekapitalen.

- Så lenge TRG eier under 90 prosent av aksjene i Aker RGI, blir det ikke tatt initiativ til å ta selskapet av børsen, sier Per Eikrem, informasjonssjef i Aker RGI til Dagbladet :på nettet.

Han sier det ikke vil få noen store konsekvenser for den daglige driften.

- Aksjonærstrukturen er endret, og Røkke er blitt enda mer dominerende. Så du kan si at makta er plassert. Men vi har fortsatt mer enn 10.000 andre aksjonærer, og det forholder vi oss til.

Ifølge Eikrem har Røkke sjøl gitt beskjed om at han ikke vil være tilgjengelig for media i dag.

Det ble solgt 11.343.171 A-aksjer ved fristens utløp fredag den 10. september. Tallet for B-aksjene var 4.245.815.

Dette gir Røkke kontroll med 48.767.294 A-aksjer og 20.425.446 B-aksjer. Det tilsvarer 87,95 prosent av aksjekapitalen og 85,95 prosent av stemmene i selskapet.

Det er foreløpig uklart hva som nå vil skje. Kredittilsynet vurderer fortsatt om Røkke med to bankers hjelp har overtrådt aksjeloven, melder NTB. Det er disse bankene som nå må ut med milliardbeløp for at Røkke skal kunne betale sine aksjer. Hvilke vilkår bankene har avtalt med Røkke, er ikke kjent.

TAPTE KAMPEN: Kjell Inge Røkke klarte ikke å skaffe seg 90 prosent av aksjene i Aker RGI.