Røkke blir på børsen

- Så lenge TRG eier under 90 prosent av aksjene i Aker RGI, blir det ikke tatt initiativ til å ta selskapet av børsen, sier Per Eikrem, informasjonssjef i Aker RGI.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Eikrem har Røkke sjøl gitt beskjed om at han ikke vil være tilgjengelig for media i dag.

- Så lenge TRG eier under 90 prosent av aksjene i Aker RGI, blir det ikke tatt initiativ til å ta selskapet av børsen, sier Per Eikrem, informasjonssjef i Aker RGI til Dagbladet :på nettet.

Ikke tilgjengelig

Han sier det ikke vil få noen store konsekvenser for den daglige driften.

- Aksjonærstrukturen er endret, og Røkke er blitt enda mer dominerende. Så du kan si at makta er plassert. Men vi har fortsatt mer enn 10.000 andre aksjonærer, og det forholder vi oss til.

Ifølge Eikrem har Røkke sjøl gitt beskjed om at han ikke vil være tilgjengelig for media i dag.

Hyggelig

Styreformann i Aksjespareforeningen, Hans Gotfred Wang, er i svært godt humør.

- Det er hyggelig at vårt langsiktige arbeid slår ut, og at flertallet ikke gikk med på Røkkes tilbud, sier han til Dagbladet :på nettet.

- Prisen var nok en vesentlig årsak. Når Røkke hevet budet begynte nok mange å lure på hvor seriøst det første budet egentlig var. Det gjelder nok for det andre budet også. Prisen på aksjene burde nok ha ligget på 150 kroner hvis alle skulle blitt fornøyde.

Wang sier at noen også har et mer romantisk forhold til sine Aker RGI-aksjer.

- Mange er forelsket i aksjene sine.

Forelsket

Kursen på aksjene sank litt da det ble klart at Røkke ikke fikk 90 prosent.

- Det er vanskelig å spå hvordan aksjekursen vil utvikle seg. Men det er fremdeles 10.000 aksjonærer i Aker RGI. De er i stand til å holde markedet gående. Samtidig er Røkke flink til å få fram de underliggende verdiene i selskaper. Det vil avspeile seg i kursen før eller seinere.