Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Røkke brukte 150 årsverk på hytta

Kjell Inge Røkke brukte ikke mindre enn 150 årsverk på å oppføre sitt gedigne hyttetun i Oppdal, skriver Adresseavisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I boka «Hundre år i Oppdal» av Adresseavisens medarbeider Lars Gisnås, som presenteres fredag, forteller Røkke for første gang til en journalist om norgeshistoriens mest omtalte og omstridte hytte.

Røkke-hytta er på 1800 kvadratmeter. Til sammen har nær 150 håndverkere vært med og bygd hyttetunet. På det meste var rundt 40 mann i sving samtidig. Totalt er det lagt ned om lag 150 årsverk på hytta, forteller Røkke i boka.

I tillegg kommer en heltidsansatt vaktmester som sammen med en vertinne sørger for at Røkke, familien og gjestene kan nyte hyttelivet i Oppdal.

Arbeidet er nesten utelukkende utført av lokale håndverkere. Blant annet brukte Br. Bjørndalsæter, som regnes som landets fremste treskjærere, over ett årsverk bare på skjæring av drøyt hundre innendørs søyler.

Røkke skryter uhemmet av oppdalingene - med et lite unntak for kritikere og enkelte hyttenaboer i Stølslia, som han omtaler som «meget lite begavede idioter».

Også Oppdal kommune får passet påskrevet i intervjuet. Røkke reagerer på at politikerne ikke ville bygge større flyplass i kommunen. (©NTB)

<B>DIGERT:</B> Og dyrt. Hytta på Oppdal.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media