Røkke bygger sommerslott

Kjell Inge Røkke (37) skal bygge et sommerpalass på sin nye ferieøy innerst i Oslofjorden. Han har invitert noen av landets fremste arkitekter til å tegne palasset i en lukket konkurranse. Det nye ferieslottet blir trolig på 1200 kvadratmeter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansmannen betalte i overkant av ti millioner kroner for øya i februar. Til sammenlikning kostet kongens nye feriebolig ti millioner kroner da den sto ferdig sommeren 1993.

Ingen holme

Ifølge Eiendomsregistret trengte ikke Røkke å ta opp lån med pant i øya da han kjøpte den.

Røkkes nye ferieøy, Furuholmen, ligger innerst inne i Oslofjorden rett utenfor Nesøya i Bærum. Øya er på om lag seks mål, opplyser Plan- og bygningsetaten i Bærum.

På øya ligger det i dag et hovedhus på halvannen etasje og fire mindre hus.

Røkke skal etter det Dagbladet vet «bygge om» dette huset. Husets grunnflate er på om lag 120 kvadratmeter, opplyser Plan- og bygningsetaten i Bærum. Det nye huset blir trolig ti ganger større, på 1200 kvadratmeter.

Golfbane

Skulle Moldes store sønn få lyst til å spille golf, trenger han ikke dra lenger enn til naboøya.

Trålerkongens nye øy ligger sørvest for Fornebu og er i dag skjemmet av bråk fra fly som lander og tar av.

I oktober 1998 legges flyplassen ned, og øya blir en stille idyll.

Når Røkke flytter inn i sitt nye drømmeslott, kommer han i godt selskap. Hans nærmeste nabo er mangemillionær og skipsreder Anders Wilhelmsen.

Hysj-hysj

Røkke har invitert noen av landets fremste arkitekter til å tegne det nye sommerslottet.

Konkurransen er lukket og omgitt med hysj-hysj. Ingen av deltakerne Dagbladet har snakket med vil røpe hvilke krav finansmannen stiller til sitt nye sommerslott.

Snøhetta er ett av arkitektfirmaene som er invitert til å tegne finansmannens nye drømmeslott. Snøhetta ble kjent etter at de vant konkurransen om å tegne det nye biblioteket i Alexandria i Egypt.

For å kunne vurdere de forskjellige utkastene til sitt sommerslott har Røkke hyrt inn flere eksperter i en jury. Professor i arkitektur, Christian Norberg-Schultz, er oppnevnt som leder av juryen.

Sommer, sommer

Et problem for Røkkes planer er en lokal reguleringsplan for Furuholmen og øyene i nærheten.

Den forbyr Røkke å bygge helårsbolig på millionøya. Det blir neppe noe problem for finansmannen. Vil han slippe norske skatteregler, kan han ikke bo mer enn halvparten av året i Norge.

Arkitektene som skal tegne palasset, kan heller ikke boltre seg i former og materialer.

Ifølge reguleringsplanen skal feriepalassets form, materialer og farge «være tilpasset terrenget og omgivelsene».

Dagbladet klarte i går ikke å komme i kontakt med Røkke.