- Røkke, en klynkende maktperson

Taleekspert mener Røkke klarte seg «brukbart».

SNAKKET I DAG: Kjell Inge Røkke holdt en pressekonferanse på Månefisken i Oslo i dag.  Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
SNAKKET I DAG: Kjell Inge Røkke holdt en pressekonferanse på Månefisken i Oslo i dag. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Kjell Inge Røkke klarte seg best når han holdt seg til manus. Han framsto mer bitter og aggressiv når han valgte å improvisere, sier førsteamanuensis Jonas Bakken ved Universitetet i Oslo.

Han er ekspert i retorikk, læren om talekunst, og fulgte Røkkes show for Dagbladet.no.

Les også: Her parodierer Røkke Sylvia Brustad

Offeret Røkke- Aker-systemet ønsket etter alt å dømme å formidle to budskap på pressekonferansen; Røkke er en driftig og mektig mann som vil Norge og nordmenn vel, og han er offeret i Aker-striden, en velmenende kar som blir herjet med av politikere og presse, sier Bakken til Dagbladet.

- Røkke snakket innledningsvis med klynkende stemme, og sto der litt duknakket med hendene i lommen. Han ville nok vinne sympati ved å framstille seg selv som offer, sier Bakken.

Vise maktHan er slett ikke sikker på at det var en tilfeldighet at Kjell Inge Røkke kom nesten 20 minutter for seint til sin egen pressekonferanse.

- Røkke ville åpenbart vise at han har makt, at det var han som definerte utgangspunktet for forestillingen. Og det klarte han jo bra, sier Bakken til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer