«Røkke er en av de mest interessante forretningsmenn jeg har møtt»

Kjell Inge Røkke skinte som ei sol da forbundskansler Gerhard Schröder roste Røkkes forretningstalent opp i skyene i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Schröder beskrev fiskeren fra Rosenes by som en av de mest interessante internasjonale forretningsmenn han har møtt, da de to i går kveld igjen møttes - i Aker Kværners hovedkvarter på Aker Brygge. Der skulle Tysklands forbundskansler og Norges industrimagnat diskutere problemene i tysk verftsindustri generelt og Aker Kværners verft i det østlige Tyskland spesielt.

Så raus var Schröder med rosen at han ble spurt om Røkke var en spesiell venn.

- Nei, det kan jeg vel ikke si, men han er en spesiell mann som jeg har stor respekt for. Han har utrettet mye. Han har jobbet seg fram og ble sannelig ikke født med ei sølvskje i munnen. Han har vist intelligens og besluttsomhet, sa Schröder.

- Tett samarbeid

- Har dere reddet de tyske verftene?

- Nei, men vi er enige om perspektivene for skipsindustrien. Vi vil fortsatt ha et tett samarbeid, et samarbeid som også inkluderer fagforeningene og tyske myndigheter, sa Schröder på den korte pressekonferansen etter møtet.

Kjell Inge Røkke sa ingenting. Han nøyde seg med å smile bredt og slå fast at de to skulle ha «en hyggelig middag» i Continentals Annen Etage.

De to verftene Aker MTW og Kværner Warnow ligger bare seks mil fra hverandre på Østersjø-kysten og har mellom 2500 og 3000 ansatte. For en sosialdemokratisk forbundskansler er det ingen liten sak å berge disse arbeidsplassene. For Røkke var møtet med Gerhard Schröder selve stemplet på at han nå er en mann i europeisk industris elitedivisjon.

Middag for to

Riktignok inkluderte Schröders Oslo-besøk i går et knapt timelangt møte med statsminister Kjell Magne Bondevik, men det var Røkke han snakket forretninger med, og det var Røkke han tilbrakte kvelden sammen med.

De to spaserte sammen fra Aker Brygge til Continental, snakket og lo, og så ut til å trives storartet sammen.

Verken Bondevik eller andre representanter for den norske regjeringen fikk være med på middagen i går.

ROS: Den tyske forbundskansleren Gerhard Schröder roste Kjell Inge Røkke for intelligens og besluttsomhet, for å være en spesiell mann som har jobbet seg fram og utrettet mye. Ikke så rart at Røkke smilte da de spaserte fra Aker Brygge til middag på Hotel Continental i går kveld.