- Røkke er en utrolig spennende person

Og nå skal Sylvia Brustad jobbe for Kjell Inge Røkke.

NY JOBB: Konstituert fylkesmann og tidligere Ap-statsråd Sylvia Brustad har fått jobb hos Kjell Inge Røkke. Den tidligere krangelen mellom de to er forlengst skværet opp i og tilbakelagt. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NY JOBB: Konstituert fylkesmann og tidligere Ap-statsråd Sylvia Brustad har fått jobb hos Kjell Inge Røkke. Den tidligere krangelen mellom de to er forlengst skværet opp i og tilbakelagt. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag ble det kjent at tidligere Ap-statsråd, nå konstituert fylkesmann Sylvia Brustad, skal begynne som daglig leder for Røkke-kontrollerte Aker Kværner Holding.

Invitert til Aker Brygge Lørdag ble hun oppringt av Øyvind Eriksen og invitert til kaffe på en kafé på Aker Brygge. Temaet var tilbud om jobb.
- Det var veldig overrraskende, men ikke desto mindre hyggelig. Jeg har hatt lyst til å jobbe i næringslivet, og tente på jobbtilbudet. Dette gleder jeg meg virkelig til, sier Brustad til Dagbladet.

Hun skal jobbe med oppfølgingen av Aker Kværner Holding og videreutvikle relasjonen mellom selskapet, departementet, fagbevegelsen og det politiske miljø.

Med på laget - Sylvia Brustad kjenner samarbeidsmodellen med Nærings- og handelsdepartementet og eierskapsavdelingen bedre enn de fleste. Vi ser fram til å få henne med på laget, heter det i en pressemelding fra selskapet.
- Det blir spennende å jobbe i dette feltet mellom butikk og politikk. Jeg gleder meg til å få jobbe i et så stort selskap med så profesjonelle og kompetente folk, sier Brustad.

Når hun begynner, er ikke avklart. Men Brustad har varslet departementsråd Ingelin Killengreen i Fornyings-, kirke og administrasjonsdepartementet om at hun sier opp jobben som fylkesmann.

«Je er forbanna» Da Brustad var næringsminister, barket hun og Røkke sammen i en offentlig krangel. En sint og opprørt Røkke ga på en pressekonferanse tydlig uttrykk for hvor lite fornøyd han var med Brustads håndtering av Aker Solutions kjøp av eierandeler i fire datterslaksper og økning av eierandel i et femte. «Je er forbanna», sa han, og harsellerte med Brustads Hedmarks-dialekt.

Skværet opp Nå er Brustad «kjøpt opp» av Røkke.
- Vi skværet opp for fire år siden. Røkke og Eriksen inviterte meg til Aker Brygge. Vi hadde et godt forhold før, og vi har hatt et godt forhold etter denne episoden, sier Brustad.

Hun går «noe opp» i lønn, og får muligheter til bonuslønn, men vil foreløpig ikke si mer om det.
- Jeg må begynne først, sier Brustad, som fortsatt vil bo i Hamar og pendle til Oslo og Aker Brygge.

Spennende person - Hvordan er Røkke?
- Han er en utrolig spennende person som har fått til veldig mye som det står respekt av. Jeg gleder meg til å jobbe med han, sier Brustad.

PÅ LAG: Kjell Inge Røkke er ikke legner forbanna på Sylvia Brustad. Nå er hun ansatt som sjef for Aker Kværner Holding. foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
PÅ LAG: Kjell Inge Røkke er ikke legner forbanna på Sylvia Brustad. Nå er hun ansatt som sjef for Aker Kværner Holding. foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer