- Røkke er et dårlig forbilde

Stein Morten Lier svarte leserne om «Rikets Tilstand». Forsvarer Røkke-refsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Forfatter Stein Morten Lier kom i går med dokumentarboka «Rikets Tilstand», som han kaller en «uoffisiell etterretningsrapport» om Norge. Lier vil sette søkelyset på kriminaliseringen av norsk næringsliv, og kommer med svært kraftige beskyldninger mot blant andre Kjell Inge Røkke og hans ferd mot rikdom.

I boka kobles milliardæren til det forfatteren ser på som grov miljøkriminalitet, påstått samarbeid med den russiske mafiaen, umoralsk utnytting av smutthull i lovverket, og svært tette bånd til norske politikere.

- Det tjue sidene og kapitlene om Kjell Inge Røkke og Aker som vi har fått referert, høres ikke ut som annet enn sammenhengende vrøvl, sa konserndirektør Geir Inge Drangedal i Aker ASA til Dagbladet torsdag, og i går valgte også Røkke selv å kommentere anklagene om det Lier hevder er samarbeid med fiskerimafiaen i Vladivostok på 1990-tallet.

- Jeg vet hva jeg har vært med på og er stolt av det. Vi satset i Russland og bygde opp en stor fiskeriflåte i en periode da de fleste andre trakk seg ut. Vi kom dit etter at det ble vanskelig for oss å jobbe i USA. Vi gjorde oss noen erfaringer på godt og på vondt. Det er det jeg vil si, uttaler milliardæren til Dagbladet i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer