- Røkke er upålitelig

I kveld måtte Kjell Inge Røkke tåle enda mer pepper. - Røkke og hans regime var ikke troverdige, sier tidligere Aker styre-nestformann Dag Flaa. Røkke avviser kritikken, men innrømmer at det mange frykter, kan skje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Røkkes planer har skapt uro i næringslivet og regjeringsrekkene. Nå frykter mange at Aker Maritime kan havne i utenlandske hender. På direkte spørsmål under et tv-intervju med NRK i kveld bekreftet Røkke at nettopp det kan skje.

- Vi tjener ikke penger på Aker Maritime på grunn av det norske regelverket. Skjer det ikke en oppmyking nå, kan salg til utlandet være aktuelt, sa Røkke, og la til at flere seriøse kjøpere alt har meldt sin interesse.

- Men et slikt salg vil ikke skje over natta, sa han.

Sylskarp

Dag Flaa satt tidligere i sentrale styreverv i Aker RGI. Han var en nøkkelperson for Røkke, inntil han fikk nok og gikk av i 1997. I kveld tok han bladet fra munnen og fortalte om grunnen, og han var ikke nådig mot millonæren fra Molde.

- Jeg kom til at det ikke var noe grunn til tillit, sa Flaa, og utdypet det slik:

- Han sa en ting den ene dagen, men gjorde noe helt annet dagen etter. Som Ibsen sa: Det nytter ikke å være ett i dag, ett i går og noe helt annet neste år.

Flaa har aldri tidligere uttalt seg så direkte, men kilder har tidligere fortalt Dagbladet at Flaa så med bekymring på at Aker RGI var på vei til å forandre seg fra et industrielt til et rent investeringsselskap.

- Han er mer opptatt av å skape verdier for seg selv enn å sikre den industrielle virksomheten. Det er trist at vi har fått slike tilstander i vårt land, sa Flaa med klar adresse til Røkke.

Røkke betegnet utspillet som beklagelig og tok det til etterretning. - Vi får leve med at han mener det, var hans knappe kommentar.