Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Røkke får ikke kalle seg fisker lenger

Slutt på rekesalget for milliardæren.

MISTER TITTELEN:  Sjefrekefisker Kjell Inge Røkke solgte selvfiskede reker for 70 kroner literen ombord i "Trygg" på Rådhuskaia i Oslo, det får han ikke lov til lenger ettersom han har mistet retten til å kalle seg fisker.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX .
MISTER TITTELEN: Sjefrekefisker Kjell Inge Røkke solgte selvfiskede reker for 70 kroner literen ombord i "Trygg" på Rådhuskaia i Oslo, det får han ikke lov til lenger ettersom han har mistet retten til å kalle seg fisker. Foto: Erlend Aas / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Kjell Inge Røkke får ikke lenger kalle seg fisker. Det melder TV 2 Nyhetskanalen.

De har fått innsyn i et brev fra fiskeri- og kystdepartementet, som har bestemt at milliardæren ikke lenger får kalle seg fisker.

I sommer skrev Dagbladet at Fiskeridepartementet skulle ha en gjennomgang av saken.

Dersom Røkke mistet tittelen, ville han også miste muligheten til å selge reker på Aker Brygge.

Gjennomgangen startet kort tid etter den godt omtalte Aker-striden mellom Røkke og staten. I et brev fra Fiskeridepartementet til Fiskeridirektoratet sendt i juni i år står det om henvendelser fra ulike personer, som har stilt spørsmål ved hvorfor Røkke er oppført i manntallet.

Departementet ba deretter om full gjennomgang av Røkkes inntekts- og arbeidsforhold.

- Bakgrunnen er en henvendelse vi fikk fra Fiskeri- og kystdepartementet i juni, hvor vi ble anmodet ta en gjennomgang og en vurdering av manntallstatus for Kjell Inge Røkke, fortalte regiondirektør Siri Meling i Fiskeridirektoratet region sør til TV 2 Nyhetene.

Dagbladet kommer med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media