Røkke fikk ny kjempekontrakt - aksjen opp 2.253 prosent!

Røkke-aksjen er dagens vinner og den soleklare vinneren på Oslo Børs det siste året.

SJEFEN FOR DE GODE TIDER: Kristian Røkke er sjef for skipsverftet Aker Philadelphia Shipyard, Foto: Johannes Worsøe Berg
SJEFEN FOR DE GODE TIDER: Kristian Røkke er sjef for skipsverftet Aker Philadelphia Shipyard, Foto: Johannes Worsøe BergVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Aker Philadelphia Shipyards utvider sitt samarbeid med Crowley Maritime, som ble innledet med leveringen av to produkttankere i 2012 og 2013.

Det utvidede partnerskapet vil omfatte fire nye produkttankere på 50.000 dwt med levering i 2015 og 2016, med mulighet for å bygge ytterligere fire produkttankere med levering i 2017, fremgår det av en børsmelding.

Partene har inngått bindende byggekontrakter for 500 millioner dollar for de første fire tankskipene, tilsvarende 2,95 milliarder kroner.

I samsvar med kravene i Jones Act vil Crowley opprettholde kontroll over eierskapet, teknisk drift og kommersiell styring av fartøyene.

Aker investerer Aker Philadelphia Shipyard forventer å gjøre en investering på cirka 115 millioner dollar i de første fire tankskipene, gjennom en kombinasjon av eksisterende egenkapital og gjeld.

- Skiferrevolusjonen skaper industrielle muligheter i USA, og spesielt her i Philadelphia. Vi er glade for å utvide vårt samarbeid med en førsteklasses operatør som Crowley for å møte landets mangeårige mål om energisikkerhet, sier konsernsjef Kristian Røkke i en kommentar.

Kurseksplosjon Aker Philadelphia Shipyard spratt opp over 31 prosent til ny all-time high på 100 kroner på nyheten.

Så langt i år har aksjen da steget pene 635 prosent, og de siste tolv månedene har aksjen steget fantastiske 2.253 prosent.

Da har verdien på selskapet det siste året også steget fra 42,5 millioner kroner til 1 milliard kroner. Og den som for eksempel investerte 10.000 kroner i aksjen for et år siden hadde nå hatt aksjer i selskapet for 235.300 kroner.

Aker-fondet, Converto Capital, er største aksjonær i Aker Philadelphia Shipyard, med en eierandel på 71,2 prosent.