Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Røkke frikjent

Kjell Inge Røkke og Aker RGI trakk det lengste strået i krangelen med Folketrygdfondet. Granskingsutvalget har ikke funnet at Røkke eller ledelsen i Aker RGI har gjort noe ulovlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Folketrygdfondet mente Røkke og Aker RGI brøt loven i forbindelse med aksjetransaksjoner knyttet til Storebrand og Norway Seafoods. Folketrygdfondets leder Lindholt ba om en offisiell gransking. Nå foreligger granskingsrapporten, men Kredittkassens tidligere sjef Borger A. Lenth har ikke funnet noen ulovligheter.

Men selv om det ikke ble begått lovbrudd, kritiserer utvalget Aker RGI for rask og lite grundig saksbehandling og mangelfull informasjon.

- Vi er svært tilfreds med at påstandene fra Folketrygdfondet om lovbrudd av Aker RGIs styre og ledelse blir avvist. De ubegrunnede og meget grove påstandene har vært en betydelig belastning for Aker RGI og har skadet selskapets verdier, sier viseformann Bjørn Flatgård i Aker RGIs styre til NTB.