Røkke ga sønnen toppverv

21 år gamle Kristian Monsen Røkke har fått en nestleder-posisjon i farens selskap Aker RGI.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kjell Inge Røkke har plassert sønnen som nestleder i bedriftsforsamlingen i selskapet hvor finansmannen har samlet alle sine eierinteresser. 21-åringen har sittet i forsamlingen noen år allerede, som mening medlem, men er nå rykket opp til et av toppvervene.

- Jeg har ingen kommentar, jeg har ingenting å si. Ha en fortsatt god dag, er alt Kristian Monsen Røkke sa til Dagens Næringsliv da avisen tok kontakt for en kommentar angående utnevnelsen til bedriftforsamlingen.

Stort ansvar

Aker RGI er selskapet Kjell Inge Røkke har samlet alle sine eierinteresser. Selskapet er i siste instans arbeidsgiver for omlag 40 000 ansatte i selskap som Aker Kværner, Aker Yards, Norway Seafoods, Dexion og andre mindre selskaper.

Røkkes sønn er plassert i bedriftens viktigste organ etter generalforsamlingen. I bedriftsforsamlingen har finansmannen sine nærmeste og mest betrodde støttespillere. Det er blant annet bedriftsforsamlingen som velger styre og styreformann i Aker RGI, skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge avisen skal vervet i bedriftsforsamlingen være begrunnet i ønsket om å finne en posisjon hvor Røkkes sønn kan lære og forstå mer om næringslivet og farens virksomheter.

Fotball-ledere

Kristian Monsen Røkke har studert økonomi i USA og har før hatt sommerjobb ved en av selskapene i Røkke-sfæren. I sommer har han derimot vært utplassert ved Aker RGIs hovedkontor på Aker Brygge i Oslo, skriver Dagens Næringsliv.

Sønnen har også styreverv i to stiftelser som driver Molde stadion. Pappa Røkke er styreleder i de samme stiftelsene. Foreløpig har ikke Kristian Monsen Røkke overtatt noen av farens eierandeler i Røkke-imperiet.

TALENT:</B> Som 15-åring drev Kristian Røkke med rullebrett, og var en av landets største talenter innen denne sporten.
FØLGER PAPPA:</B> Kristian Monsen Røkke studerer økonomi. Dette bildet er fire år gammelt, da sønnen ble med pappa på fotballkamp mellom Molde og Rosenborg.