Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Røkke gir seg som konsernsjef i Kværner

Tidligere Raufoss-sjef Leif Chr. Salomonsen overtar jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Leif Chr. Salomonsen er ansatt som ny konsernsjef i Kværner ASA med virkning fra i dag, går det fram av en melding til Oslo Børs fredag.

Samtidig blir det understreket at Røkke fortsatt vil være en sentral ressurs for Kværner. Han vil engasjere seg i utvalgte prosjekter og prosesser, heter det i meldingen.

Dessuten har Røkke gjennom sitt direkte og indirekte eierskap kontroll over selskapet og har i tillegg en plass i styret.

Problemer

Kværner huser mange av problemengasjementene fra det som en gang var Aker Kværner, slik som skipsverftet Kværner Philadelphia, pensjonsforpliktelser i Storbritannia og satelittoppskytingsystemet Sea Launch.

Da Aker Kværner i mars ble splittet i Kværner og nye Aker Kværner, tok Røkke plass i Kværners konsernsjef-stol.

Siden den gang har det vært ytterligere store endringer i Røkkes selskapsstrukturer: I sommer ble holdingselskapene Aker RGI og Kværner fusjonert til Aker, som sist onsdag ble børsnotert. Aker er morselskap for blant annet industriselskapene Aker Kværner, Aker Yards og Norway Seafoods.

Kværner eier alle b-aksjene i Aker, og fortsetter også som et eget børsnotert selskap. Røkke har imidlertid gitt uttrykk for at det langsiktige målet er å avvikle Kværner, men at det først må gjennomføres en ryddejobb som vil ta tid.

Fra Raufoss

46 år gamle Salomonsen var inntil 1. juli i år konsernsjef i Raufoss ASA. Han kom til Raufoss tidlig i 2003 for å lede selskapet gjennom omfattende restruktureringer. Samtlige operative virksomheter i Raufoss er nå solgt.

Den nye Kværner-sjefen startet sin karriere i BP og har også arbeidet 19 år i Norsk Hydro.

Kværners styreformann Lone Fønss Schrøder er meget tilfreds med ansettelsen.

- Han har demonstrert evne til å sikre verdier i komplekse industrielle situasjoner, og han har bred bakgrunn fra store, internasjonale virksomheter. Dette er egenskaper vi mener vil være viktige for Kværner framover, sier Fønss Schrøder.

Av børsmeldingen går det fram at Salomonsen får en årslønn på 2,25 millioner kroner, og en resultatorientert bonusavtale vil bli etablert.

Nyansettelsen ble åpenbart godt mottatt i markedet. Kværner-aksjen steg med over 6 prosent på Oslo Børs utover fredagen.

(NTB)

GÅR AV: Kjell Inge Røkke gir sjefsstolen i Kværner til Leif Chr. Salomonsen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling