Røkke, Gjelsten og... Five

Konsernsjef Bjørn Rune Gjelsten hentet personlig inn Kaci Kullmann Five til jobben som konserndirektør i Aker RGI. Nå skal den tidligere Høyre-lederen menge seg med pengegutta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sangen, «Røkke, Gjelsten og I», kan omskrives.

- Det var jeg selv som tok kontakt med Kaci Kullmann Five for noen uker siden, bekrefter Bjørn Rune Gjelsten overfor Dagbladet.

Five hadde også en lang samtale med Kjell Inge Røkke før hun takket ja til jobben.

I går ble hun formelt ansatt i en nyopprettet stilling som konserndirektør i Aker RGI. Den tidligere Høyre-lederen får ansvaret for «samfunnskontakt» - både i Norge og utlandet.

Lobbyvirksomhet?

- Jeg hadde aldri møtt Gjelsten før, og det er klart det er morsomt at han personlig henter meg inn til et stort firma med dype røtter i norsk industri, sier Five, som tiltrer i stillingen 16. september.

Ifølge Gjelsten vil den rutinerte politikeren blant annet få ansvaret for løpende kontakt med norske myndigheter, EU og myndighetene i land hvor Aker RGI har, eller skal, etablere seg.

- Five ble ansatt på bakgrunn av generelle kvalifikasjoner, sier Gjelsten.

Men han legger til:

- Det er selvsagt heller ingen ulempe å ha en god forståelse for politiske prosesser. Det kommer godt med i selskapets videre arbeid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer