Røkke, Gjelsten og... Five

Konsernsjef Bjørn Rune Gjelsten hentet personlig inn Kaci Kullmann Five til jobben som konserndirektør i Aker RGI. Nå skal den tidligere Høyre-lederen menge seg med pengegutta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sangen, «Røkke, Gjelsten og I», kan omskrives.

- Det var jeg selv som tok kontakt med Kaci Kullmann Five for noen uker siden, bekrefter Bjørn Rune Gjelsten overfor Dagbladet.

Five hadde også en lang samtale med Kjell Inge Røkke før hun takket ja til jobben.

I går ble hun formelt ansatt i en nyopprettet stilling som konserndirektør i Aker RGI. Den tidligere Høyre-lederen får ansvaret for «samfunnskontakt» - både i Norge og utlandet.

Lobbyvirksomhet?

- Jeg hadde aldri møtt Gjelsten før, og det er klart det er morsomt at han personlig henter meg inn til et stort firma med dype røtter i norsk industri, sier Five, som tiltrer i stillingen 16. september.

Ifølge Gjelsten vil den rutinerte politikeren blant annet få ansvaret for løpende kontakt med norske myndigheter, EU og myndighetene i land hvor Aker RGI har, eller skal, etablere seg.

- Five ble ansatt på bakgrunn av generelle kvalifikasjoner, sier Gjelsten.

Men han legger til:

- Det er selvsagt heller ingen ulempe å ha en god forståelse for politiske prosesser. Det kommer godt med i selskapets videre arbeid.

- Så nå skal du drive lobbyvirksomhet for Gjelsten og Røkke?

- Lobbyvirksomhet og lobbyvirksomhet... Jeg har da ikke ikke sittet i en glasskule i mine 20 år som politiker. Jeg har besøkt flere lokalsamfunn enn mange andre, jeg har jobbet mye internasjonalt og har et stort nettverk, svarer Five.

Seniorrådgiver

Five har det siste halvannet året vært seniorrådgiver på heltid i konsulentfirmaet European Public Policy Advisors. Hun har sittet på Stortinget i 16 år, vært handels- og sjøfartsminister og Høyre-leder i tre år.