- Røkke har ingen interesse av å delta i ordskiftet

Vil ikke selv kommentere spekulasjoner om korrupsjon og dumping av «problemaksjer» til staten.

2007: Staten og Wallenberg-sfærens inntog i Aker Solutions i 2007 betød penger i kasse for Røkke og Aker ASA. Nå fører aksjetransaksjoner til at det startes to granskinger. Fra venstre: Kjell Inge Røkke og Saab-sjef Åke Svensson. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
2007: Staten og Wallenberg-sfærens inntog i Aker Solutions i 2007 betød penger i kasse for Røkke og Aker ASA. Nå fører aksjetransaksjoner til at det startes to granskinger. Fra venstre: Kjell Inge Røkke og Saab-sjef Åke Svensson. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): De siste dagene har Kjell Inge Røkke og Aker-systemets handel med aksjer blitt sterkt kritisert.Men det er lite trolig at finansmannen selv kommer på banen for å imøtegå spekulasjoner om politisk korrupsjon og at han dumper problemaksjer over på staten.

- Røkke har ingen interesse av å delta i dette ordskiftet som pågår, sier AKer ASAs kommunikasjonsdirektør Geir Arne Drangeid til Dagbladet.no.

Ikke detaljertRøkke kontrollerer både Aker ASA og Aker Solutions. Staten er storaksjonær i Aker Solutions, med 30 prosent eierskap. Torsdag forrige ble det kjent at flere aksjeposter til en verdi av 1,9 milliarder kroner ble solgt fra Aker ASA til Aker Solutions.

Selv mener statsråd Sylvia Brustad at departementet 30. april bare ble orientert om handelen, ikke detaljene i avtalen.

Saken skaper bekymring i Arbeiderpartiet, bare et halvt år før stortingsvalget der næringspolitikk blir et sentralt tema.

- Påstanden er jo at Røkke har gjort noe som bare tjener ham og ikke Aker Solutions, der staten er deleier. Det er alvorlig, sier stortingsrepresentant Jan Bøhler til Dagbladet.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.