Røkke har startet soninga

En dag for tidlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder næringslivsnettavisa E24.

Røkkes pressetalsmann Rolf Nereng bekrefter at finanskjendisen har begynt soninga.

- Han fikk et tilbud om å komme inn en dag tidligere til soning. Det tilbudet har han takket ja til, sier Nereng til E24.

Nereng har ikke besvart Dagbladet.nos henvendelser.

Røkke ble for to år siden dømt til å sone 30 dager i fengsel for korrupsjon i forbindelse med at han anskaffet seg båtsertifikat i 2001.

Røkke var innkalt til å starte soningen fredag 31. august klokken 10.00. Han har dermed begynt soninga en dag for tidlig.

Dagbladet.no har i dag fått inn flere tips om at Røkke har begynt soninga. Men Hof fengsel ville ikke sette over til Røkke da vi ringte tidligere i dag.

- Det kan jeg dessverre ikke hjelpe deg med, svarte telefonvakta.

FISKEPAUSE: Kjell Inge Røkke har nå begynt soninga, og det vil ta en stund før han igjen selger reker på Aker brygge. Foto: Jacques Hvistendahl
FISKEPAUSE: Kjell Inge Røkke har nå begynt soninga, og det vil ta en stund før han igjen selger reker på Aker brygge. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

- I dag har det ringt fra hele presse-Norge. Det er bare fengselsleder Kjersti Solberg som kan uttale seg om dette, og hun er ikke tilgjengelig, var beskjeden vi fikk.

Assisterende fengselsleder Tevje Haare sier at fengselet ikke kan bekrefte at Røkke - eller noen andre for den saks skyld - har påbegynt soning.

- Vi kan ikke bekrefte noen personopplysninger, sier Haare til Dagbladet.no.

Ellen Holager Andenæs var Kjell Inge Røkkes forsvarer i båtsertifikat-saken. Hun visste ikke at Røkke hadde påbegynt soninga da Dagbladet.no ringte henne.

- Jeg har ikke vært involvert i noe rundt soninga. Det er sjelden forsvarere er det, og han har ikke hatt noe behov for bistand til det, sier advokaten til Dagbladet.no.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer