Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Røkke-hjelper savnet

Politiet er på jakt etter et sentralt vitne i båtsertifikatsaken mot Kjell Inge Røkke. Milliardærens hjelpemann, Robert Matos, er ikke å finne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frelseren kom til Philadelphia

Robert Matos har lenge vært Røkkes betrodde mekaniker. Han er mistenkt i båtsertifikat-saken og blir karakterisert som et sentralt vitne. Problemet er at politiet ikke kommer i kontakt med han.

- Politiet ønsker ikke å kommentere enkeltpersoner, men kan bekrefte at det fortsatt gjenstår noen avhør i saken, sier politiadvokat Dag Paulsen til Dagbladet.

Etter det Dagbladet erfarer har politiet en rekke ganger i løpet av høsten forsøkt å kalle inn Matos til avhør uten å lykkes. Trolig befinner han seg i utlandet. Tidligere har en annen av Røkkes sentrale hjelpere, John Inge Valand, nektet å la seg avhøre av politiet.

Da han ble kalt inn til rettslig avhør, benyttet Røkkes altmuligmann seg av muligheten til ikke å forklare seg. Motivet for å holde tett kan ligge i flere forhold: et ønske om å beskytte seg selv, Røkke eller begge. Begge medarbeiderne ble sendt av Røkke for å hjelpe barndomskameraten Odd Holm.

Holm hadde lånt millionbåten «Celina Bella» da den gikk på grunn i Dynekilen 25. juli. Hans kone styrte båten da den kjørte på et skjær i den svenske skjærgården.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!