Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Røkke i kjent stil

Kjell Inge Røkke overbeviste ikke småaksjonær og jusstudent Ingjerd Dale da han vitnet i RGI-saken i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Han kom i kjent stil, og det han sa var som ventet, sier Dale etter å ha hørt på Røkke.

Oslo tingrett skal avgjøre hvor mye minoritetsaksjonærene i Røkke-selskapet Aker RGI, som ble tvangsutløst i 2000, skal få for sine aksjer.

Skriver oppgave

Dale er ikke en av aksjonærene, men kjent som nådeløs Røkke-kritiker i egenskap av småaksjonær i Kværner. Nå er hun i sluttspurten på jusstudiet og bruker Aker-RGI-skjønnet som bakgrunn for sin spesialoppgave om minoritetsaksjonærers rettigheter.

- Svekket kursen

Røkkes selskap TRG har stevnet de ca 1600 minoritetsaksjonærene fordi de nektet å tvangsinnløse aksjene til en pris de mener er for lav. De er tilbudt 105 kroner aksjen, tilsvarende børsverdien på innløsningstidspunktet. Vurderinger utført for aksjonærene setter verdien til det dobbelte.

Røkke beskyldte i går en av de saksøkte, Folketrygdfondet, for å ha jobbet hardt for å sverte selskapet:

- Folketrygdfondets opptreden bidro til å svekke børskursen på aksjene. Men dette er en av fondets beste investeringer. Det har tjent 420 millioner kroner på sin Aker RGI-investering, sa Røkke. Utfallet skapte dramatikk, og det ble krevd at Borger A. Lenth - som ledet granskingen av Folketrygdfondets påstand om lovstridige Røkke-transaksjoner - måtte innkalles som vitne på kort varsel. Han vitner mandag.

STORE VERDIER PÅ SPILL: Kjell Inge Røkke har saksøkt nesten 1600 småaksjonærer i Aker RGI, og forklarte seg i går for Oslo tingrett.
KRITISK: Ingjerd Dale ble ikke overbevist av Røkkes argumenter.
Hele Norges coronakart