INNRØMMET: Denne uka har nyhetsbildet vært preget av et aldri så lite mysterium. Hvem var det som donerte 300 luksusdresser til Fretex? Nå bekrefter Røkkes pressetalsmann at det er Kjell Inge Røkke som står bak. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
INNRØMMET: Denne uka har nyhetsbildet vært preget av et aldri så lite mysterium. Hvem var det som donerte 300 luksusdresser til Fretex? Nå bekrefter Røkkes pressetalsmann at det er Kjell Inge Røkke som står bak. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Røkke innrømmer luksusdonasjon til Fretex

Kjell Inge Røkke innrømmer at hans garderobe er donert til Fretex etter at en anonym kjøper fant Røkke-lapp i bukse.

Pressetalsmann for Kjell Inge Røkke, Rolf Nereng, sier til MinMote at Røkke har funnet ut at det er hans klær som havnet hos Frelsesarmeens bruktbutikk.

- Røkke har nok ikke selv hatt full kontroll over at klær fra en større opprydding for flere måneder siden, havnet hos Fretex, sier pressetalsmann til motenettstedet.

- Når han nå skjønner at det er tilfelle, vil han være tydelig på at han er svært positiv til det arbeidet Fretex gjør og synes det er både positivt og hyggelig at han kan bidra til bedre økonomi og mye oppmerksomhet rundt et så godt formål.

Fant designerdresser

Denne uka fant 300 designerdresser, med anslått verdi til flere millioner kroner, veien til Fretex.

Ifølge NRK ble plaggene, med luksusmerker som Brioni, Lanvin, Versace, Valentino og Ermenegildo Zegna, donert av en anonym giver.

I går meldte Dagens Næringsliv at en anonym kjøper har funnet to Hotel Continental-lapper adressert «Røkke» i luksusdressen som ble kjøpt på Fretex på Majorstua i Oslo tirsdag.

STOR VERDI: Fretex på Majorstuen i Oslo solgte tirsdag italienske, skreddersydde dresser i kasjmir og ull. Dressene var donert av en anonym giver og hadde en verdi på mange hundre tusen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
STOR VERDI: Fretex på Majorstuen i Oslo solgte tirsdag italienske, skreddersydde dresser i kasjmir og ull. Dressene var donert av en anonym giver og hadde en verdi på mange hundre tusen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

- I lomma lå det to lapper fra Hotel Continental med forskjellige beskjeder til «Røkke», sier kjøperen, som ønsker å være anonym, til avisa, og fortsetter:

- Jeg tenkte bare med en gang: Å ja, så det er Røkke som er giveren, sier mannen.

- (...) Han har fast rom på Hotel Continental og brukte Anden Etagen nærmest som kantine, så lenge den eksisterte. Men det er noe upersonlig i omgivelsene hans, uttalte Gunnar Stavrum, som skrev den første ikke-autoriserte biografen om Kjell Inge Røkke, til Dagbladet i 1997.

Snur

Først avviste Røkkes pressetalsmann til DN at en foretningsmann sto bak donasjonen.

- Røkke har ikke donert dresser til Fretex, men hvis noen likevel har havnet der håper han at folk liker dem og betaler en høy pris til det positive arbeidet Fretex gjør, sa han til avisa.

Ifølge NRK er donasjonen den største i verdi fra en enkeltperson til Fretex noen gang.

- Vi har satt tidenes salgsrekord, og har i løpet av tirsdag kveld omsatt for flere hundre tusen kroner, sa kjedeleder i butikk i Fretex Miljø, Kristin Hareide, til NRK tirsdag.

Dagbladet har fredag formiddag forsøkt å komme i kontakt med Røkkes pressetalsmann, Rolf Nereng, så langt uten å lykkes.