Mister ikke nattesøvnen:  Penger er ikke det viktigste, sier milliardærarving Kristian Røkke. Foto: Johannes Worsøe Berg
Mister ikke nattesøvnen: Penger er ikke det viktigste, sier milliardærarving Kristian Røkke. Foto: Johannes Worsøe BergVis mer

Røkke Jr: Money can't buy me love

Kristian Røkke har økt familiens verdier i Aker Philadelphia Shipyard med 4.000 prosent. Likevel har han regnet på gevinsten som glapp ved å ikke kjøpe aksjer selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Kristian Røkke (31) går av som adm. direktør i Aker Philadelphia Shipyard (APS), etter fire år som ansatt ved verftet, tre av dem som sjef. Nå venter en ny rolle i Aker-systemet for Kjell Inge Røkkes førstefødte, skriver Finansavisen.

I sitt sedvanlig åpenhjertige og herlig svulstige aksjonærbrev i årsrapporten til APS for 2013, skriver Røkke junior at han stadig blir spurt om hvorfor han ikke eier aksjer selv, med tanke på at kursen er opp 4.000 prosent i hans lederperiode.

Videre avslører han ifølge Finansavisen at den opprinnelige planen da han tok over, var å kjøpe seg opp til 10 prosent. Planen ble imidlertid skrotet på grunn av bekymring for at relasjonen til hovedeier Aker ville utløse tilbudsplikt for sistnevnte.

«Den personlige gevinsten ville vært på nærmere 30 millioner dollar,» skriver Røkke.

«Jeg har ikke mistet et sekunds søvn over disse pengene. Som Paul McCartney i Beatles sa, material possessions are all very well, but they won't buy me what I really want,» skriver en av arvingene til en formue som Kapital anslår til nærmere 13 milliarder kroner.

Røkke-familiens holdingselskap TRG eier 67 prosent av Aker, og har dermed økt sine indirekte verdier i APS fra 25 millioner til over 900 millioner i perioden Kristian Røkke har ledet selskapet, skriver Finansavisen.

Flere nyheter Røkke-dobbel på børsen
Gikk 900 prosent i 2013
Vil ha Røkke Jr. som arbeidende styreleder