Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Røkke junior gleder seg til å vende hjem

Etter å ha ledet snuoperasjon på farens verft i Philadelphia.

VENDER HJEM: Kristian Monsen Røkke (31) har ledet farens, Kjell Inge Røkkes, skipsverft i USA. Nå planlegger han å flytte hjem til Norge med kone og barn. Foto: Johannes Worsøe Berg / Dagbladet
VENDER HJEM: Kristian Monsen Røkke (31) har ledet farens, Kjell Inge Røkkes, skipsverft i USA. Nå planlegger han å flytte hjem til Norge med kone og barn. Foto: Johannes Worsøe Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PHILADELPHIA (Dagbladet): Smilende tar Kristian Monsen Røkke (31), sønnen til Kjell Inge Røkke imot næringsminister Monica Mæland (H) på Aker Philadelphia Shipyard i USA for å fortelle om snuoperasjonen han har ledet.

Dagbladet intervjuet Røkke våren 2011 da han nettopp var blitt konsernsjef. Han understreket den gangen at han hadde fått et stort ansvar. Den gangen hadde verftet snaut 400 ansatte, nå er det 1200.

I fjor gikk Røkke av som konsernsjef, men er nå styreleder. Han er født og har bodd store deler av livet i USA, men nå er planen å flytte hjem til Norge - i hvert fall etter hvert.

Ifølge Dagens Næringsliv har han og kona Nina Glende Røkke (29) betalt 26 millioner kroner for en eiendom i Asker, et par kilometer fra farens svære eiendom på Konglungen.

- Hvordan blir det å forlate dette stedet og flytte hjem? 

- Det har vært veldig fint å være her i Philadelphia, men jeg gleder meg også over å kunne flytt hjemover over tid. Men det er mer interessant å snakke om verftet enn hva som skjer med meg, sier Røkke til Dagbladet.

Foreløpig er det ikke kjent nøyaktig når han flytter hjem til Norge, eller hva han skal drive med.

Norsk samarbeid Verftsområdet i Philadelphia lå nærmest brakk da Røkke kom inn som eier. Nå er det hektisk aktivitet i området.  Ifølge Røkke skyldes det blant annet at et nært samarbeid mellom offentlig og privat sektor. I tillegg berømmer han samarbeidet med norske aktører.

BESØK: Næringsminister Monica Mæland er på besøk til norske bedrifter i USA. I dag besøkte hun Aker Philadelphia Shipyards og styreleder Kristian Monsen Røkke. Foto: Johannes Worsøe Berg / Dagbladet
BESØK: Næringsminister Monica Mæland er på besøk til norske bedrifter i USA. I dag besøkte hun Aker Philadelphia Shipyards og styreleder Kristian Monsen Røkke. Foto: Johannes Worsøe Berg / Dagbladet Vis mer

- Vi er partnere med flere norske underleverandører. Mye av kompetansen over tid har vi hatt gleden av å utvikle, så forholdet til dem har vært bra, og det har spilt en viktig rolle i den snuoperasjonen vi har gjort, sier Røkke mens han viser næringsministeren rundt i de svære verftshallene.

- Imponerende Mæland er på besøk i USA blant annet for å møte norske bedrifter som driver forretningsvirksomhet i landet.

- Dette er en veldig spennende historie og veldig imponerende, sier hun til Dagbladet ikledd vernehjelm, briller og frakk.

Hun fikk høre lederne på Akers verft i Philadelphia fortelle om hvordan de må være mer produktive fordi de har høyere lønnskostnader enn konkurrentene.

- Hvordan norsk næringsliv skal klare seg i global konkurranse til tross for veldig høye kostnader er noe vi også er veldig opptatt av, sier Mæland.