Røkke junior gleder seg til å vende hjem

Etter å ha ledet snuoperasjon på farens verft i Philadelphia.

VENDER HJEM: Kristian Monsen Røkke (31) har ledet farens, Kjell Inge Røkkes, skipsverft i USA. Nå planlegger han å flytte hjem til Norge med kone og barn. Foto: Johannes Worsøe Berg / Dagbladet
VENDER HJEM: Kristian Monsen Røkke (31) har ledet farens, Kjell Inge Røkkes, skipsverft i USA. Nå planlegger han å flytte hjem til Norge med kone og barn. Foto: Johannes Worsøe Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PHILADELPHIA (Dagbladet): Smilende tar Kristian Monsen Røkke (31), sønnen til Kjell Inge Røkke imot næringsminister Monica Mæland (H) på Aker Philadelphia Shipyard i USA for å fortelle om snuoperasjonen han har ledet.

Dagbladet intervjuet Røkke våren 2011 da han nettopp var blitt konsernsjef. Han understreket den gangen at han hadde fått et stort ansvar. Den gangen hadde verftet snaut 400 ansatte, nå er det 1200.

I fjor gikk Røkke av som konsernsjef, men er nå styreleder. Han er født og har bodd store deler av livet i USA, men nå er planen å flytte hjem til Norge - i hvert fall etter hvert.

Ifølge Dagens Næringsliv har han og kona Nina Glende Røkke (29) betalt 26 millioner kroner for en eiendom i Asker, et par kilometer fra farens svære eiendom på Konglungen.

- Hvordan blir det å forlate dette stedet og flytte hjem? 

- Det har vært veldig fint å være her i Philadelphia, men jeg gleder meg også over å kunne flytt hjemover over tid. Men det er mer interessant å snakke om verftet enn hva som skjer med meg, sier Røkke til Dagbladet.

Foreløpig er det ikke kjent nøyaktig når han flytter hjem til Norge, eller hva han skal drive med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.