Røkke kan bli fratatt Fisker-tittelen

Tjener for mye på land.

FISKER? Kjell Inge Røkke kan bli satt på land. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .
FISKER? Kjell Inge Røkke kan bli satt på land. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kjell Inge Røkke har lenge kunne kalt seg fisker. Yrkestittelen har vært noe Røkke har vært stolt over å kunne ta. Nå kan det gå mot en slutt.

Ifølge TV 2 Nyhetene skal myndighetene ha brukt sommeren på å gå gjennom Røkkes private forhold. Hensikten har vært å avdekke om det finnes grunnlag for å kaste ham ut av fiskermanntallet og på den måten ta fra Kjell Inge Røkke den kjære yrkestittelen.

Fiskeridirektoratet vurderer nå om Røkke oppfyller vilkårene for å titulere seg som fisker, skriver TV 2 Nyhetene videre.

Gjennomgangen startet kort tid etter den godt omtalte Aker-striden mellom Røkke og staten. I et brev fra Fiskeridepartementet til Fiskeridirektoratet sendt i juni i år står det om henvendelser fra ulike personer, som har stilt spørsmål ved hvorfor Røkke er oppført i manntallet. Departementet ba deretter om full gjennomgang av Røkkes inntekts- og arbeidsforhold.

— Bakgrunnen er en henvendelse vi fikk fra Fiskeri- og kystdepartementet i juni, hvor vi ble anmodet ta en gjennomgang og en vurdering av manntallstatus for Kjell Inge Røkke, forteller regiondirektør Siri Meling i Fiskeridirektoratet region sør til TV 2 Nyhetene.

Resultatet av direktoratets gjennomgang kan være at manntallsplassen nå kan ryke fordi Røkke har tjent for mye penger utenom fiskeri og driver med andre ting enn fiske. Formålet til manntallet er forøvrig at de som driver med fiskeri skal oppnå rettigheter og få støtteordninger.

Men det er ikke bare tittelen som nå står på spill. Dersom Røkke blir strøket mister han retten til å tråle reker, og dermed kan han miste muligheten til å selge ferske reker fra båten sin på Aker Brygge.