Røkke kan bli fratatt Fisker-tittelen

Tjener for mye på land.

FISKER? Kjell Inge Røkke kan bli satt på land. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .
FISKER? Kjell Inge Røkke kan bli satt på land. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kjell Inge Røkke har lenge kunne kalt seg fisker. Yrkestittelen har vært noe Røkke har vært stolt over å kunne ta. Nå kan det gå mot en slutt.

Ifølge TV 2 Nyhetene skal myndighetene ha brukt sommeren på å gå gjennom Røkkes private forhold. Hensikten har vært å avdekke om det finnes grunnlag for å kaste ham ut av fiskermanntallet og på den måten ta fra Kjell Inge Røkke den kjære yrkestittelen.

Fiskeridirektoratet vurderer nå om Røkke oppfyller vilkårene for å titulere seg som fisker, skriver TV 2 Nyhetene videre.

Gjennomgangen startet kort tid etter den godt omtalte Aker-striden mellom Røkke og staten. I et brev fra Fiskeridepartementet til Fiskeridirektoratet sendt i juni i år står det om henvendelser fra ulike personer, som har stilt spørsmål ved hvorfor Røkke er oppført i manntallet. Departementet ba deretter om full gjennomgang av Røkkes inntekts- og arbeidsforhold.

— Bakgrunnen er en henvendelse vi fikk fra Fiskeri- og kystdepartementet i juni, hvor vi ble anmodet ta en gjennomgang og en vurdering av manntallstatus for Kjell Inge Røkke, forteller regiondirektør Siri Meling i Fiskeridirektoratet region sør til TV 2 Nyhetene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer