Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Røkke kan få bygge

Det ligger an til at familien Røkke/Eidsvig får bygge sitt glasspalass på Konglungen i Asker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bygnings- og reguleringsetaten i Asker kommune stiller seg positiv til byggesøknaden fra Kjell Inge Røkke og hans kone Anne Grete Eidsvig. Det bekrefter byggesaksbehandler Sverre Woll.

-  Vi mener planene tar tilstrekkelig hensyn til omkringliggende bebyggelse og det spesielle natur- og kulturmiljøet, sier Woll.

Søknaden omfatter Konglungveien 48 og 50, som er tenkt slått sammen. Tomta blir da oppunder ti mål stor.

Konglungen er et område med stor kulturhistorisk verdi, og utbygging må skje skånsomt. I Konglungveien 48 står i dag et hvitmalt hus fra ca. 1910- 20 som ønskes revet. På den tilstøtende eiendommen står en verneverdig sveitservilla, som skal flyttes litt.

Planene omfatter to boligenheter, hvorav hovedboligen blir på 400 kvm . Generasjonsboligen i den andre delen av huset er på ca. 300 kvm .

I tillegg har den verneverdige villaen et bruksareal på ca. 320 kvm. I hagen blir det svømmebasseng, poolhouse og lysthus. Bak huset blir det anlagt et underjordisk parkeringsanlegg til 14 biler - med tennisbane på toppen.

Før Røkke kan sette i gang, må han imidlertid sikre seg eiendommen Konglungveien 48. Den er til salgs. Prisantydning er 20 mill. kr. Naboer protesterer mot planene. De mener bygget blir for dominerende, og at Røkkes tillatelse innebærer forskjellsbehandling.

SLIK BLIR DET: Slik er huset tenkt plassert. Fasaden mot sjøen er oppdelt for ikke å virke for dominerende. Badehus og brygger skal ikke forstørres.
EIENDOMMEN I DAG: Slik ser de to eiendommene Konglungveien 48 (t.h. for gjerdet) og 50 (det røde huset) ut i dag. Det hvite huset er tenkt revet.
TIL ASKER: Kjell Inge Røkke.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media