Røkke kan tape milliarder på kjøpet av oljeselskap

Da oljeprisen var over 100 dollar pr. fat i sommer, betalte Det norske oljeselskap 16 milliarder kroner for Marathon Oil Norge. Så stupte oljeprisen.

OLJEBOM: Kjell Inge Røkke kan tape milliarder på Dert norskes kjøp av Marathon Oil. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen
OLJEBOM: Kjell Inge Røkke kan tape milliarder på Dert norskes kjøp av Marathon Oil. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Finansavisen): 2. juni meldte Det norske oljeselskap at de kjøper Marathon Oils norske datterselskap for 2,7 milliarder dollar, drøye 16 milliarder kroner.I sommer var Røkkes verdier i oljeselskapet på rundt 3,5 milliarder kroner, gjennom eierposten på 66,66 prosent i Aker ASA, som igjen eier 49,99 prosent av aksjene i oljeselskapet.

I går var posten verdt 2,1 milliarder, men når man trekker fra Røkkes andel av sommerens emisjon på 500 millioner dollar, blir verditapet på rundt 2 milliarder kroner for Røkke, skriver Finansavisen i dag.

Siden 2. juni har oljeprisen rast fra 109 til under 70 dollar pr. fat. Med Marathons sterkt fallende produksjonsprofil, er inntektene fra oppkjøpet helt avhengig av hvordan oljeprisen utvikler seg i 2014 og frem til 2017.

Kjempekjøp Oppkjøpet er blant de aller største av et norsk børsnotert selskap de seneste årene, og gigantisk for Det norske, som på det tidspunktet hadde en børsverdi på rett under 9 milliarder kroner.

- For oss er dette en fantastisk dag, sa den ferske sjefen Karl Johnny Hersvik, og la til at selskapet nå var fullfinansiert frem til den første oljen fra Johan Sverdrup-feltet i 2019.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer