Røkke kjøper naturperler

STAVANGER (Dagbladet): Basehopperne som leker med livet i Lysefjorden, hopper fra Kjell Inge Røkkes fjell. Milliardæren eier Kjerag-massivet og andre majestetiske fjell og vakre daler i Rogaland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men Røkke har ennå ikke vært i Rogaland og sett sin flotte fjelleiendom.

- Han viser stor interesse, og sier stadig at han må finne tid til å besøke området, sier Nils Grenan i eiendomsselskapet Avantor ASA til Dagbladet.

Enormt område

Avantor ASA eier hele 75000 mål på begge sider av Lysefjorden. Røkke-selskapet Aker RGI er hovedaksjonær i Avantor. Selskapet kjøpte fjellområdene i Rogaland av Elkem.

Få har kjent til at Røkke faktisk kontrollerer et enormt fjellområde i Rogaland. Selskapet har så langt også vært en nokså passiv eier.

Men fjellene har et stort potensial, og Avantor har ingen planer om å kvitte seg med eiendommen. Nils Grenan tror ikke at Røkke vil forvalte naturherligheten i strid med fellesskapets interesser. Lyse-fjellene vil ikke bli boltreplass for rikinger.

- Kjerag-området kan bli Norges fremste turistmål, tror Grenan.

- Fjellene er helt fantastiske, et unikt stykke Mor Norge. Hittil har Besseggen trukket til seg mest fjellfarende folk, jeg tror Kjerags tid snart vil komme, mener Grenan.

Han var eiendomssjef i Elkem Eiendom, som i sin tid ble kjøpt opp av et Røkke/Gjelsten-selskap. Som pensjonist har Grenan fortsatt ansvaret for Lyse-eiendommen på vegne av Avantor ASA.

Positiv ordfører

Ordfører Torstein Haugalid i Forsand kommune ser ingen betenkeligheter ved at Kjell Inge Røkke kontrollerer en unik naturpark.

- Samarbeidet har gått knirkefritt. Vi har tillit til at eieren tar vare på verdiene på en god måte. Det er et enormt område, som blir mer og mer populært blant turistene, sier Haugalid til Dagbladet.