Røkke kjøper tråler - betaler med flyplass

Vestvågøy kommune bil selge aksjene i Lofoten trålerrederi til Kjell Inge Røkke. Betalingen: Havn og flyplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er snakk om å bidra til utbyggingen av flyplass og ny havn i kommunen.

I tillegg skal Røkke bygge hotell i Stamsund og bidra til næringsutvikling i regionen, melder Avisa Nordland. Kommunens aksjepost i Lofoten trålerrederi er på 21 prosent.

Kjell Inge Røkkes selskaper har gitt løfter om å bygge nytt hotell i Stamsund, bedre infrastrukturen i Vestvågøy, investere i nye trålere, bidra til havneutbygging og til næringsutvikling. Dessuten skal de forlenge rullebanen på Leknes lufthavn.

Verken ordfører Guri Ingebrigtsen i Vestvågøy kommune eller konserndirektør Yngve Myhre i Norway Seafoods vil si noe om beløpets størrelse eller tidsramme for overdragelse av aksjene.

- Det er snakk om noen år, men ikke langt inn i evigheten, var det eneste ordføreren ville si.

Hva kommunen får for det mye omtalte arvesølvet trålaksjene representerer, mener kommuneledelsen bør være unntatt offentlighet.

Ifølge Avisa Nordland vil Kjell Inge Røkke og Norway Seafoods gjennom selskapet J.M. Johansen få hånd om 64 prosent av aksjene i trålerrederiet i løpet av to år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer