Røkke kom på besøk - og fikk grøt

Torsdag kritiserte Aker-arbeiderne Kjell Arne og Rita Skålevik finansmannen Kjell Inge Røkke i et intervju på TV2. Fredag fikk de en spesiell telefon. Lørdag kom Røkke selv på besøk. - Klart jeg ble overrasket, sier Rita Skålevik til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekteparet Rita og Kjell Arne Skålevik er to av mange som har bygd opp sin framtid rundt hjørnesteinsbedriften Aker Stord, hvor 1600 arbeidsplasser er truet. De to ble intervjuet av TV2 torsdag i forrige uke og da la de ikke skjul på sin skuffelse over finansmannen Kjell Inge Røkke:

- Jeg tror ikke han tenker så mye på oss som vanlige arbeidere på golvet når han sitter på sitt kontor i Oslo og teller kroner, sa blant annet Rita Skålevik på TV 2.

- Overrasket

Ekteparet konstaterte at alt de har bygd opp på stedet kan ryke fordi Røkke ikke er villig til å satse langsiktig. Dagen etter ringte telefonen. Det var Kjell Inge Røkke. Lørdag kom sjefen sjøl på besøk.

- Klart jeg ble overrasket, sier Rita Skålevik til Dagbladet.

Dagbladet har brakt på det rene at det var Kjell Arne og Rita som var formålet med besøket på Stord lørdag. Bedriftsledelsen ved Aker Stord har nemlig ikke sett Røkke - og fellestillitsvalgt på Stord, Atle Tranøy, har heller ikke hørt noe.

Grautspising

- Kjell Inge Røkke må få lov å gå på besøk å spise graut hos hvem han vil for meg. Jeg har i hvert fall ikke hatt noe møte med Kjell Inge Røkke denne helga, sier Tranøy til Dagbladet.

Det er visstnok ikke tilfeldig at Tranøy nevner grøten. Etter hva Dagbladet forstår var det nettopp grøt Kjell Inge Røkke skulle ha fått servert på sitt overraskende besøk i det skålevikske hjem.

Rita Skålevik bekrefter overfor Dagbladet at familien fikk en telefon fredag. Og at Røkke kom på besøk lørdag.

- Det var et privat besøk, sier hun.

- Hva sa Røkke?

- Det vil jeg ikke kommentere. Vi ser på dette som et privat besøk.

- Har besøket gjort at dere har endret syn på ham?

- Det vil jeg heller ikke kommentere, ler Skålevik.

På DØRA:</B> Kjell Inge Røkke tok lørdag turen innom sine kritikere på Stord, Kjell Arne og Rita Skålevik.