Røkke-kompis fryktes drept

Nordmannen segnet død om på flyplassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Knut Olav Djuve (42) falt forrige lørdag bevisstløs av en kafestol på hovedflyplassen i Argentina. Det så først ut som et illebefinnende, men den foreløpige obduksjonsrapporten viser at nordmannen var påført flere slag mot kroppen.

- Ifølge vitnemål som ble utført av politiet på flyplassen, satt avdøde på en stol på en kafe og tok en kaffe da han plutselig segnet om. Dødsårsaken ble først konstatert å være hjerneblødning som en følge av slaget han fikk mot hodet da han traff gulvet. Ved nærmere undersøkelser ble det påvist at han hadde flere fysiske skader på kroppen, høyst sannsynlig fra tidligere, sier Mariana del Rio på presseavdelingen ved domstolen Judicial Lomas de Zamora i Buenos Aires til VG.

Etter det avisa kjenner til har dødsfallet gått sterkt inn på Kjell Inge Røkke som har vært Djuves nære samarbeidspartner i 20 år. Han var driftsdirektør i «Aker Seafoods Corporations» i Argentina, og bosatt i Buenos Aires. Blodprøver viser at 42-åringen ikke var påvirket av alkohol eller narkotika da han falt om.

Argentinsk politi venter nå på den endelige obduksjonsrapporten.

<B>SKULLE REISE HERFRA: Dødsfallet inntraff på den internasjonale flyplassen i Buenos Aires.