Røkke kreves for 1,7 milliarder

- Kravet er ugrunnet og min klient sover godt om natta, sier John Christian Elden.

KREVES FOR 1,7 MILLIARDER: Kjell Inge Røkke kreves for 1,7 milliarder kroner. Per Orveland hevder Røkke har lovet ham 10 prosent av aksjene etter han skal ha hjulpet Røkke med tjenester knyttet til Røkkes næringsvirksomhet. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
KREVES FOR 1,7 MILLIARDER: Kjell Inge Røkke kreves for 1,7 milliarder kroner. Per Orveland hevder Røkke har lovet ham 10 prosent av aksjene etter han skal ha hjulpet Røkke med tjenester knyttet til Røkkes næringsvirksomhet. Foto: Henning Lillegård / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekssamboeren til Kjell Inge Røkkes ekskone mener han har krav på 10 prosent av milliardærens aksjeverdier etter at Røkke skal ha lovet ham dette som gave. Nå havner saken i retten.

Det er i en stevning til Asker og Bærum tingrett at Per Orveland krever milliardbeløpet etter å ha anslått verdien av 10 prosent av aksjene til 1,7 milliarder kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Orveland hevder at Kjell Inge Røkke ved flere anledninger skal ha avgitt et bindende løfte om at 10 prosent av alle aksjene skulle bli overført til ham som en gave fordi Orveland skal ha hjulpet Røkke med tjenester knyttet til Røkkes næringsvirksomhet.

Røkkes advokat, John Christian Elden sier kravet er ugrunnet.

- Kravet er ugrunnet og ligger i retten. Min klient sover godt om natten, sier Elden til Dagbladet.

Ifølge stevningen bodde Orveland sammen med Røkkes tidligere kone, Kari Monsen Røkke, fra høsten 1995 til mars 2001. Han hevder at han i løpet av denne tiden utviklet et godt forhold både til Røkke selv og Røkkes to barn, som bodde sammen med moren.

Kjell Inge Røkke avviser at han noen gang har kommet med et slikt gavetilbud til Orveland.

- Det er veldig vanskelig å se noe rettslig grunnlag for dette kravet, sier Elden som beskriver kravet som «et underlig forsøk på pengeutpressing».

- Det er mange som tror en milliardær er deres egen pengebinge og vil ha en del av kaka, men kravsmentalitet er ikke fremgangsmåten. Røkke er selvsagt raus mot egen familie og de som har stått dem nær, men han kaster ikke en tidel av formuen sin etter folk, sier Elden videre.

Per Orveland ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet eller Dagens Næringsliv.

(NTB)