Røkke-krisen trolig over

Rett etter klokken 23 onsdag ble lysene slukket i Aker RGI. Etter det NRK erfarer er det funnet en løsning på gjeldskrisen til Røkke-selskapene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste femten dagene har det pågått en intens dragkamp mellom de mange kreditorene til Aker RGI etter at Orkla for tre uker siden varslet at de ville holde Kjell Inge Røkke personlig ansvarlig for et lån på 600 millioner kroner til Norway Seafoods Holding som nærmet seg forfall.

Slukket lysene

Tirsdag fikk Røkke et ekstra døgn på å finne en løsning på likviditetskrisen. Klokken 22.10 kom en gruppe på fire personer ut av Aker RGI-kontorene. En av mennene, av NRK identifisert som en fra DnBs forhandlingsdelegasjon, opplyste til ventende medier:

- En avtale er klar nå.

Mannen ønsket å være anonym, men la til at innholdet i avtalen først vil bli kjent i en pressemelding før børsåpning torsdag.

Kort tid etter ble lysene slukket i Aker RGI. Allerede ved 21-tiden skal Røkke ha forlatt hovedkontoret.

Natt til tirsdag samt ved forrige forfall for 14 dager siden, ble det jobbet intenst utover natten og til den lyse morgen. En kilde på kreditorsiden påpekte sent onsdag overfor NTB at aktørene har ulike smerteterskler for hvilke løsninger som er akseptable. Vedkommende mente man må kjenne alle involverte parters reaksjon før man kan konkludere med at Røkke-krisen er over.

At mørket senket seg over Aker RGI blir likevel tolket som et godt tegn for moldenseren.

Taushet

Ryktene om det glade budskap førte ikke til noen overstadig snakkesalighet i Aker RGI. På spørsmål om det var mulig å få en kommentar fra Aker RGI om nyheten om en løsning, var svaret fra sekretær Torill Haugstad et kontant «nei».

- Vil ingen kommentere saken før i morgen tidlig?

- Det vet jeg ikke, sa Haugstad.

- Er forhandlingene nå avsluttet?

- Jeg svarer ikke på noen spørsmål, fastslo hun overfor NTB.

I bankene DnB og Gjensidige NOR, som er to av de store kreditorene, var det heller ikke mulig å få en kommentar. Konserndirektør Jarl Veggan i DnB fastslo sent onsdag kveld overfor NTB at han var oppdatert på utviklingen.

- Jeg er selvfølgelig oppdatert, men kan verken bekrefte eller avkrefte dine opplysninger. Det er mange parter og mange kreditorer involvert, og som bank har vi ikke lov til å gi informasjon om våre låntakere. Eventuelle kommentarer må du derfor hente hos Orkla eller Aker RGI, fastslo Veggan.

Tross gjentatte forsøk, lyktes det ikke NTB å oppnå kontakt med Orklas informasjonssjef Ole Kristian Lunde.

NTB