Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Røkke lånte Aker penger - ikke omvendt

600 millioner kroner trodde Dagens Næringsliv at Kjell Inge Røkke hadde lånt av Aker RGI. Sannheten er det motsatte - det var Røkke som lånte Aker penger, og et slikt lån er ikke ulovlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi pleier ikke uttale oss om slike ting, men det hadde vært ålreit om det riktige kom fram, sier konserndirektør Kaci Kullmann Five i Aker RGI til NTB.

Nettavisen har lest den samme redegjørelsen fra Aker-styret som Dagens Næringsliv, hvor det går fram at Aker har utstedt et gjeldsbrev til fordel for Røkkes offshoreselskap TRG. Når TRG mottar et gjeldsbrev fra Aker betyr det altså at pengene går den andre veien.

I går meldte Dagens Næringsliv at Røkkes lånevirksomhet kunne være ulovlig, men det var altså basert på en pengestrøm den andre veien.

- Det som er uttrykkelig ulovlig, er å låne penger fra selskapets kasse til den som skal kjøpe aksjer i selskapet, sa amanuensis Hugo Matre ved Juridisk fakultet ved Universitetet i Bergen til Dagens Næringsliv.

(NTB)