Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Røkke-løsning for Kværner

Etter intense forhandlinger kom Kværner-styret i natt til enighet med Kjell Inge Røkke, melder dn.no. Yukos støtter løsningen, som gir Røkke en eierandel på 40 til 60 prosent og dermed full kontroll over Kværner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Løsning i 12. time

02.40 i natt forlot Røkke og Kværners styreformann Harald Arnkværn DnBs lokaler på Aker Brygge etter et flere timer langt forhandlingsmøte. Da var enighet oppnådd, og følget dro over til Aker RGIs lokaler for å bli enige om de siste detaljene.

- Vi ønsker foreløpig verken å bekrefte eller benekte det som er kommet fram, sier informasjonsdirektør Geir Arne Drangeid i Aker Maritime til NTB. Han bekrefter imidlertid at partene har sittet i forhandlinger natt til onsdag.

Løsningen som nå skal redde Kværner er ifølge dn.no en tro kopi av forslaget Aker Maritime presenterte torsdag i siste uke:

- Aker Maritime fusjonerer med Kværner. Det gir Røkkes Aker RGI 40 til 60 prosent av aksjene i Kværner.

- Det innføres en rettet emisjon på to milliarder kroner og en fortrinnsrett-emisjon på en milliard.

- Bankene må etter alt å dømme å omgjøre 4,5 milliarder kroner av gjelden til 10 års rente- og avdragsfrie lån. Resten av gjelden, også det om lag 4,5 milliarder, gjøres avdragsfri i tre år.

- «Yukos-planen», å gi bankene rett til å konvertere opptil 4,5 milliarder av selskapets gjeld til egenkapital, faller helt eller delvis bort. DnB skal ha gikk sin tilslutning til dette.

Stikk i strid med tidligere signaler skal Yukos, Kværners nest største aksjonær, akseptert en finansieringsløsning i tråd med Kjell Inge Røkkes ønsker.

For å unngå konkurs, og på oppfordring fra Kværners styre, har Yukos bestemt seg for å støtte fusjonen. Yukos vil også trekke sitt eget forslag til redningsplan, som skulle legges fram på generalforsamlingen torsdag, skriver i en pressemelding (les hele meldingen)

Men kampen er ikke over. Nå må Kværner få tilslutning til planen fra over 40 banker og obligasjonseiere. Kværner regner med å komme frem til en løsning med bankene om endrede lånebetingelser i løpet av ett til to døgn, skriver dn.no

Redningsplanen skal presenteres i sin helhet på en pressekonferanse kl 10. 30 i Kværners lokaler på Lysaker i dag. Der kommer både Kjell Inge Røkke og Kværners styreformann Harald Arnkværn.

Dagbladet.no følger saken.

Følg kursen til Kværner her her

Følg kursen til Aker Maritime her

(Begge selskapene har anmodet Oslo Børs om at omsetningen i verdipapirer utstedt av selskapene suspenderes inntil løsningen er blitt nærmere presentert)

Yukos hjemmeside

VANT FRAM: Røkke fikk viljen sin - igjen. Nå kontrollerer han både Aker og Kværner. Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart