Røkke må vente

Kjell Inge Røkke kan bli nødt til å vente i flere uker før han finner ut om han blir tiltalt for bestikkelser, falsk forklaring og brudd på sjøloven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Akkurat nå ligger saken på bordet til statsadvokat Per Reehorst ved Oslo statsadvokatembete. Der har den vært siden politiadvokat Dag Paulsen ved Oslo politidistrikt sendte den fra seg 9. april i år. Men Reehorst blir etter alt å dømme ikke ferdig med saken denne uka. De fire ukene etter det skal han være i retten, og i verste fall kan Røkke bli nødt til å vente til juni før han får vite om han tiltales, får et forelegg eller om saken henlegges.

Ifølge Reehorst kan imidlertid deler av rettssaken, som er berammet til fire uker, bli utsatt. Dermed kan Røkke få svar i uke 21 eller 22.

Bakgrunnen for sertifikatsaken er avsløringer i Dagens Næringsliv i august i fjor, der det gikk fram at den svenske sjøfartsinspektøren Claes Pallin lot seg bestikke til å selge båtsertifikater. Flere framtredende finansmenn, deriblant Røkke, hadde mottatt sertifikat av inspektøren.

Røkke har hatt status som mistenkt i saken siden oktober.