Røkke må vitne i BA-HR-saken

Rett etter sommerferien kommer Økokrims sak mot BA-HR-advokat Øyvind Eriksen opp for Oslo tingrett. Økokrim vil innkalle over 20 vitner i saken, deriblant Kjell Inge Røkke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sorenskriver Arild Kjerschow sier til Dagbladet at saken ikke er endelig berammet, men bekrefter at tidspunktet 11.- 22. august ser ut til å passe partene. Endelig dato kan bli fastsatt i dag. Økokrim har i sin bevisoppgave ført opp over 20 personer som de ønsker å avhøre som vitner i rettssaken.

Dermed er det duket for en rettslig oppvask om den mye omtalte «Tønne-fakturaen».

Røkke

De mest sentrale vitnene i saken mot Øyvind Eriksen vil dreie seg om hans nærmeste partnerkollega, Anders Eckhoff, og deres klient, eier og styreleder i Aker RGI og Kværner, Kjell Inge Røkke, samt hans nestkommanderende i mange år, Olav Revhaug. Alle disse har også vært avhørt av Økokrim.

BA-HRs styreleder Rolf Johan Ringdal og daglig leder Bjørn Gabriel Reed må også møte i den ti dager lange rettssaken, som også vil bli et oppgjør om bruk av taushetsbelagt informasjon. Både den avskjedigede direktør Kari Breirem og hennes første advokat, Thor-Erik Johansen, må møte som vitner siden de brakte dokumentasjonen ut fra BA-HRs kontorer.

Svært ubeleilig

For BA-HR kommer rettssaken svært ubeleilig. I over to måneder har firmaet stått sentralt i «Tønne-saken». Internt skal det være flere som er både skuffet og forbannet over den klossete måten advokat Arvid R. Ødegård håndterte Økokrims tilbud om forelegg overfor Øyvind Eriksen på. Stadige fakser mellom Ødegård og Økokrim i en formell strid om saksdokumenter gjorde at BA-HR ikke takket ja til tilbudet om et forelegg på 50000 kroner.

Ti dager etter fristen trakk førstestatsadvokat Erling Grimstad tilbudet og utferdiget en mer alvorlig tiltale mot Eriksen.

- Det har skjedd ting i etterkant av den første tiltalen. De nye momentene vil jeg komme tilbake til i retten, sier Grimstad.