Røkke og Brustad enige

Transaksjonene blir stående, men ny generalforsamling. Sylvia Brustad orienterer kl. 10.00.

FELLES FORSTÅELSE: Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad vil i formiddag holde en pressekonferanse der hun orienterer om videre framdrift i Aker-saken.  Arkivfoto: SCANPIX
FELLES FORSTÅELSE: Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad vil i formiddag holde en pressekonferanse der hun orienterer om videre framdrift i Aker-saken. Arkivfoto: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Transaksjonene mellom Aker Solutions AS og selskaper i Aker ASA-konsernet skal behandles på generalforsamling i Aker Solutions ASA, opplyser Nærings- og handelsdepartementet.


Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad skal orientere på en pressekonferanse kl. 10 om at staten og Aker Solutions er blitt enige om at transaksjonene fra tidligere i vår er godkjent og at de skal gjennomgås på en generalforsamling.


- Jeg er fornøyd med at vi har kommet fram til en felles forståelse. Vi har hele tiden ment at transaksjonene hører hjemme på generalforsamling. Alle er tjent med at selskapene nå kan konsentrere seg om å skape verdier og arbeidsplasser, sier nærings- og handelsminister Sylvia Brustad (Ap).


Også Aker Solutions har i morges gått ut med en melding om at selskapet har blitt enige med aksjonær Staten - om at transaksjonærene fra tidligere i vår blir stående.


Gått riktig for seg

I en pressemelding opplyser Aker Solutions at deres innleide ekspertise fra DnB Markets har gått gjennom hele saken og kommet til at alt har gått riktig for seg.


Her er hele meldingen fra Aker Solutions.


Transaksjonene skal presenteres på generalforsamlingen i Aker Solutions ASA.

I tilknytning til dette presenteres også strategi som selskapet har redegjort for i tilknytning til transaksjonene.

Dette vil bli behandlet samlet som en vedtakssak på den generalforsamlingen i Aker Solutions ASA som skal behandle obligasjonslånet.

Eierne i Aker Holding er enige om at Aker Holding i generalforsamlingen skal støtte transaksjonene og denne strategien.

(NTB)