<strong>SKUFFER INN:</strong> Hagen (t.v.) og Røkke har lønnsomme aksjer, og de kan smile godt. Foto: Jacques Hvistendahl(Stein Erik Hagen)/ Erik Hattrem(Kjell Inge Røkke)
SKUFFER INN: Hagen (t.v.) og Røkke har lønnsomme aksjer, og de kan smile godt. Foto: Jacques Hvistendahl(Stein Erik Hagen)/ Erik Hattrem(Kjell Inge Røkke) Vis mer

Røkke og Hagen skuffer inn 1,2 milliarder kroner

Fyller opp lommeboken: April blir en svært god måned for Kjell Inge Røkke og Stein Erik Hagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Orkla gjennomførte ordinær generalforsamling torsdag. Alle forslag på agendaen ble vedtatt.

Generalforsamlingen vedtok styrets forslag til aksjeutbytte for 2012 på 2,50 kroner per aksje.

Aksjene i Orkla ASA noteres med eksklusivt utbytte fra og med i dag.

624 millioner Utbyttet vil bli utbetalt 30. april 2013 til de som satt med aksjer i selskapet torsdag. Og det gjorde selvfølgelig selskapets største eier, Stein Erik Hagen.

Det betyr at Stein Erik Hagen vil få utbetalt 624 millioner kroner i utbytte fra selskapet.

Hagen er største aksjonær i Orkla med 249.542.000 aksjer, hvorav 150,3 millioner direkte gjennom Canica AS. Det tilsvarer en eierandel på 24,5 prosent.

Hagen og Røkke skuffer inn Onsdag vedtok generalforsamlingen i Aker å utbetale et utbytte på 12 kroner per aksje. Utbyttet tilfaller de som var aksjeeiere i selskapet per 17. april 2013. Utbyttet vil bli utbetalt om lag 3. mai 2013.

Det betyr at 589 millioner kroner snart er på vei inn på kontoen til Kjell Inge Røkke i TRG Holding AS, som eier 66,66 prosent av Aker ASA.

Det betyr at Stein Erik Hagen og Kjell Inge Røkke nå tilsammen skuffer inn 1.213 millioner kroner i utbytte fra selskapene de er storeiere i.

Det drypper litt på kona til Kjell Inge Røkke, Anne Grete Eidsvig, også. Hun sitter indirekte med 17.210 aksjer i Aker. Gjennom sin eierandel på 2 prosent i The Resource Group TRG AS er hennes andel av utbyttet på 206.520 kroner. Det er penger det også.

Les også: Røkke-aksjene som hadde gjort deg til millionær

Les også: Ser større oppside for Orkla

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer