Røkke økte med 393 mill. kroner på Oslo Børs

Det ble en god uke på Oslo Børs for børsrikingene.

OPPTUR: Det ble en god uke for Kjell Inge Røkke på Oslo Børs sist uke. FOTO: Erik Hattrem
OPPTUR: Det ble en god uke for Kjell Inge Røkke på Oslo Børs sist uke. FOTO: Erik HattremVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Verdien av alle aksjene på Oslo Børs steg med 1,8 milliarder kroner til 1.758 milliarder kroner sist uke.

Blant de 15 med milliardverdier på Oslo Børs var det bare fem som hadde nedgang, mens to stod stille og åtte hadde oppgang.

For de fem med nedgang falt verdien på aksjene med 80 millioner kroner.

For Olav Thon og Ib Kunø var situasjonen uendret sist uke.

Økte med 1,3 mrd kroner For de åtte med oppgang steg verdiene med knapt 1,3 milliarder kroner, med Kjell Inge Røkke i tet, med en oppgang på 393 millioner kroner.

I tillegg hadde Jacob Stolt-Nielsen en god uke, og verdien på aksjene hans har dermed steget med 1,5 milliarder kroner siden nyttår.

Stein Erik Hagen fikk endelig også en pen opptur, men aksjene hans er fremdeles verdt nesten 1 milliard kroner mindre enn ved inngangen til året og 70 millioner kroner mindre enn for en måned siden.

REC i støtet Det ble også en god uke for REC-aksjonærene, med Jens Ulltveit-Moe som største aksjonær. Oppgangen på 39 øre løftet verdien på aksjene hans med 139 millioner kroner.

Øystein Stray Spetalen fikk også en liten opptur, takket være REC. Verdien på REC-aksjene hans steg med 24 millioner kroner til 197 millioner kroner.

Fredriksen har 50 prosent John Fredriksen hadde også en pen økning. Her har vi nå også lagt til verdien av aksjene i Golar LNG, som ble tatt av Oslo Børs i fjor. Vi har ikke med aksjer notert utenom Oslo Børs i oversikten, men siden aksjen omsettes i det unoterte markedet i Norge er den nå også med.

Da har John Fredriksen aksjer, som enten er notert på Oslo Børs, Oslo Axess eller er å finne på unoterte listen, for knapt 58 milliarder kroner.

Det er tilnærmet like mye som de 14 andre til sammen, men da er 15 milliarder kroner i aksjer i selskaper som er notert utenom Oslo Børs.

De 15 rikeste Blant de som ikke er inne blant de 15 med milliardverdier ligger Ole Peter Lorentzen fremdeles høyt på listen. Opera steg videre sist uke og verdien på aksjene hans økte med 17 millioner kroner, til 674 millioner kroner.

Verdien på aksjene til de 15 rikeste er da på 117 milliarder kroner og med de 10 neste er det totalt snakk om aksjer for 121 milliarder kroner.

De 15 med milliardverdier på Oslo Børs har da aksjer som tilsvarer 6,6 prosent av alle verdiene på Oslo Børs, mens aksjene til de 25 rikeste tilsammen utgjør 6,9 prosent.

Så langt i år er oppgangen på Oslo Børs på 13,2 prosent. De siste tolv månedene er hovedindeksen opp 13,5 prosent.


(Tallene er i millioner kroner)
Her finner du Kapitals oversikt over Norges 400 rikeste