Kjell Inge Røkke føler seg truet:

Røkke: Oppsøkt av torpedo. Nå har han leid inn egen livvakt

Kjell Inge Røkke - en av Norges rikeste og mektigste menn mener han er utsatt for trusler. Derfor har han vært nødt til leie inn egne livvakter.

«TRUET»: Mangemilliardær Kjell Inge Røkke har leid inn den tidligere sjefen for Beredskapstroppen, Anders Snortheimsmoen, etter at han havnet i en konflikt med pengeinnkreveren Jan Erik «Jannik» Iversen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
«TRUET»: Mangemilliardær Kjell Inge Røkke har leid inn den tidligere sjefen for Beredskapstroppen, Anders Snortheimsmoen, etter at han havnet i en konflikt med pengeinnkreveren Jan Erik «Jannik» Iversen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mangemilliardær og industrimagnat Kjell Inge Røkke (59) mener han er utsatt for alvorlige trusler. En kjent og fryktet kriminell skal være i konflikt med industrigründeren fra Molde.

Dagbladet får bekreftet at Kjell Inge Røkke har vært nødt til å søke ekstern hjelp, etter at trusselbildet mot ham skal ha eskalert.

Derfor har Røkke leid inn Anders Snortheimsmoen - den tidligere sjefen for beredskapstroppen - politiets nasjonale innsatsenhet mot terror og annen alvorlig kriminalitet - for å forhindre et eventuelt angrep.

Kjell Inge Røkke sier via sin advokat, John Christian Elden følgende:

«Politiet gjør en god jobb. Når det gjelder øvrig sikkerhetsopplegg ønsker vi av naturlige grunner ikke å gå inn på det».

Konflikt

Utover det har hverken Kjell Inge Røkke, hans pressetalsmann Rolf Nereng eller John Christian Elden noen kommentarer til trusselbildet.

Anders Snortheimsmoen ble kontaktet av Røkke i fjor høst. Bakgrunnen for konflikten skal være penger.

Pengeinnkreveren Jan Erik «Jannik» Iversen mener Røkke skylder ham penger. Røkke avviser kravet på det mest bestemte, og mener han er utsatt for utpressing og skal ha følt seg truet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer