Røkke-overtagelse godtatt på vilkår

Røkke vant kampen om Aker RGI. Næringsminister Lars Sponheim og en samlet regjering har i dag godtatt at TRG og Kjell Inge Røkke overtar hele Aker RGI. Det viktigste vilkåret Næringsdepartementet har satt er at TRG skal etablere et norsk aksjeselskap innen første halvår i år som skal eie aksjene i Aker RGI.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjell Inge Røkke har all mulig grunn til å smile bredt i dag. Han har på strenge vilkår, som han selv har godtatt, fått lov til å være eneeier i Aker RGI. Næringsminister Lars Sponheim sa på en pressekonferanse i formiddag at alt er gjort for å sikre at Røkke ikke 'robber kassa' i Aker RGI, og at selskapet ikke skal bli oppstykket og solgt.

Dette er vilkårene:

  • TRG (Røkke) må innen første halvår 2000 etablere et norsk aksjeselskap som eier Aker RGI.
  • TRG må sørge for at Aker RGI også etter utdelingen har en forsvarlig egenkapital.
  • Selskapet deles inn i 'Industrielle investeringer', 'Aker vekst' og 'finansielle porteføljeinvesteringer'. Aker vekst skal investere i vekstbransjer som IT og helsesektoren.
  • Aker RGI skal opprettholdes som norsk selskap med hovedkontor i Norge, og forretningsideen skal videreføres som i dag.
  • TRG må ha som intensjon å prioritere investeringer som bidrar til videreutvikling av virksomheter i Norge.
  • Dersom det blir besluttet å avvikle hele eller vesentlige deler av virksomheten i Aker RGI kan TRG pålegges å selge til noen som vil drive hele eller deler av virksomheten videre.

Ingen dissens

Næringsminister Lars Sponheim avviste bryskt og kontant alle spørsmål om splid i regjeringen om Røkke-konsesjonen som tøv. - Regjeringen står samlet bak min beslutning og det er ingen dissens eller protokolltilførsler.

Kan tilbakekalle konsesjonen

På spørsmål om sanksjonsmuligheter dersom Røkke skulle velge å se bort fra konsesjonsvilkårene, mener Sponheim regjeringen har én mulighet. - Vi kan gjenåpne ervervssaken dersom Røkke ikke oppfyller kravene. Men at det skal bli nødvendig frykter Sponheim ikke.