Røkke-rapport klar

Orkla har nå lagt ut hele rapporten om lånet til TRG og det mulige rabatt-salget av aksjer til Kjell Inge Røkke. Les den på Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var på generalforsamlingen i mai at storaksjonær Christen Sveaas mente Orkla hadde tapt store summer på et konvertibelt lån 600 millioner kroner til TRG, Kjell Inge Røkkes selskap. Kritikken var rettet mot konsernsjef Jens P. Heyerdahl og ledelsen. Å unnlate konvertering av lånet var en milliardgave til Røkke, mente Sveaas.

Rapporten omhandler også aksjeposten på 9 prosent som angivelig skal ha blitt solgt med rabatt til Røkke. Dette var en post som Stein Erik Hagen ville kjøpe. Også i denne saken ble Jens P. Heyerdahl utpekt som syndebukk.

Rapporten konkluderer med at ledelsen i Orkla ikke har brutt lover og forskrifter i forbindelse med salget av Orkla-posten. Utvalget kom også fram til at det trolig var Kjell Inge Røkke som kjøpte denne aksjeposten, men at prisen som ble betalt var reell på salgstidpunktet. «Dette eksluderer imidlertid ikke muligheten for at det kan ha foreligget en form for forståelse mellom Skandia og Orkla knyttet til aksjeposten», heter det i rapporten. Det blir også rettet kritikk mot lånene til Kjell Inge Røkke og hans selskap TRG.

Hittil har bare rapportutvalgets konklusjoner vært kjent. Nå får publikum muligheten til å sjekke dem med selvsyn. Les rapporten på Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer