Røkke raser mot hytte-snobberi

TRONDHEIM (Dagbladet): Finanskjendis Kjell Inge Røkke er så til de grader rystet over uttalelsene til sin egen hyttearkitekt, Finn Sandmæl, at han nå gir arkitekten munnkurv. Sandmæl mener Bygde-Norge må satse på de nye hyttebaronene, fordi vanlige folk «bare legger igjen søppel».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Finn Sandmæl er de nyrikes arkitekt. Han mener bygdene trenger kapitalsterke hyttebyggere.

- Bygdene trenger hjelp utenfra. De er ikke vant til å gjøre det selv, sier Finn Sandmæl til Dagbladet.

Sandmæl er mannen som har tegnet Kjell Inge Røkkes omstridte og mye omtalte hyttepalass på Oppdal. Sist onsdag ble han intervjuet i lokalavisa Opdalingen, og det er dette som har fått arkitektens oppdragsgiver - Kjell Inge Røkke - til å reagere.

I intervjuet, som har tirret opp finanskjendisen, tar arkitekt Finn Sandmæl også til ordet for at Oppdal bør få flere pengesterke hyttebyggere, i stedet for å trekke til seg det han betegner som «EPA-turister».

På viddene

- Det Sandmæl sier, er så langt ut på viddene at jeg er sjokkert. Jeg ønsker ikke å bli assosiert med dem. Sandmæl har oppfatninger som vi ikke deler, sier Røkke om uttalelsene fra hytte-arkitekten.

- Finn Sandmæl har aldri hatt, og vil aldri få, rett til å uttale seg om hytteprosjektet. Dette vil bli fulgt opp av prosjektledelsen, kommenterer Røkke overfor Opdalingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer