Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Røkke sa ingen ting

Kjell Inge Røkke var taus om sin videre Kværner-strategi da han møtte Næringsdepartementets politiske ledelse torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Likevel var den politiske ledelsen i departementet så godt fornøyd med Aker Maritimes Kværner-raid at de konkluderte med at det var «positivt for landet».

Nå viser det seg imidlertid at Røkke var ytterst tilbakeholden med å gi informasjon om sin strategi da han møtte politisk ledelse i Næringsdepartementet torsdag.

Holdt tett

- Røkke holdt korta tett til brystet overfor departementet, sier politisk rådgiver Tore O. Sandvik i Næringsdepartementet. Sandvik deltok på møtet sammen med statssekretær Britt Schultz. Den samme Schultz var derimot full av lovord etter møtet med Røkke:

- Ut fra den informasjonen som vi har fått fra Røkke, ser jeg det slik at det som er skjedd vil styrke norsk offshorevirksomhet, og at det er bra for Norge i konkurransen med utlandet, uttalte en begeistret Schultz etter møtet.

- Røkke holdt altså korta tett til brystet. Hvordan kunne dere si at dette var «positivt» for Norge?

- Vi må forholde oss til hva Røkke faktisk sier. Og det han fortalte oss i løpet av dette møtet, gir oss ingen grunn til å tro at norsk offshore-industri blir svekket av dette oppkjøpet, sier Sandvik til Dagbladet.

Den politiske rådgiveren beskriver Røkke som en fascinerende og handlekraftig herre, men han presiserer påpasselig at departementet legger minst like stor vekt på informasjon fra de ansattes organisasjoner.

- Det er snakk om en rollefordeling. Røkke har sin rolle, de ansattes organisasjoner har sin, og Næringsdepartementet forholder seg profesjonelt til begge rollene, sier Sandvik.

Ikke stort nok

Det var departementet som ba Røkke om å fortelle hvorfor Aker Maritime har kjøpt 26,4 prosent i Kværner.

Kjøpet er ikke stort nok til at norske myndigheter skal vurdere det, men departementet ønsket likevel et møte, fordi offshoresektoren er en hjørnestein i norsk næringsliv.

Omstillinger

Politisk rådgiver Tore O. Sandvik sier til Dagbladet at verftsindustrien uansett står foran store omstillinger.

Derfor er departementet ytterst interessert i å følge utviklingen på nært hold.

TAUS:</B> Kjell Inge Røkke kom til Næringsdepartementet i Mercedes. Men han sa lite om sin Kværnerstrategi.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media