Røkke slapp unna orkanen

Kjell Inge Røkke har spart millioner etter orkanens voldsomme herjinger i Florida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I flere år har finansmannen Kjell Inge Røkke gjennom selskapet Aker RGI eid et luksusboligprosjekt kalt Grand Harbour på Vero Beach i Florida.

Etter flere økonomiske uår, klarte endelig Røkke å selge seg ut av prosjektet og selskapet Legend Properties Inc i sommer, med et netto oppgjør på rundt 300 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Ødelagt

Røkke har bygd 318 boliger, golfbaner og restauranter til rike amerikanere som ønsker å bo i varmen omgitt av rolige naboer i en luksuriøs tilværelse.

Men da de mange orkanene blåste inn over USA den siste måneden var Vero Beach et av de områdene som ble hardest rammet. Nå er bygninger ødelagt, strømmen delvis borte og regningen blir stor.

Dagens Næringsliv siterer i dag avisen Miami Herald, som skriver at bygninger på Vero Beach er regelrett skylt på havet. En kilometer av veien og strande er også borte. Trær ligger strødd i gatene og hus står under vann.

Erstatning

- Det er ganske ille. Men nøyaktig hvor ille det er, vet jeg ikke før jeg har reist tilbake, sier en beboer i Vero Beach til Dagens Næringsliv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer