Røkke slapp unna orkanen

Kjell Inge Røkke har spart millioner etter orkanens voldsomme herjinger i Florida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I flere år har finansmannen Kjell Inge Røkke gjennom selskapet Aker RGI eid et luksusboligprosjekt kalt Grand Harbour på Vero Beach i Florida.

Etter flere økonomiske uår, klarte endelig Røkke å selge seg ut av prosjektet og selskapet Legend Properties Inc i sommer, med et netto oppgjør på rundt 300 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Ødelagt

Røkke har bygd 318 boliger, golfbaner og restauranter til rike amerikanere som ønsker å bo i varmen omgitt av rolige naboer i en luksuriøs tilværelse.

Men da de mange orkanene blåste inn over USA den siste måneden var Vero Beach et av de områdene som ble hardest rammet. Nå er bygninger ødelagt, strømmen delvis borte og regningen blir stor.

Dagens Næringsliv siterer i dag avisen Miami Herald, som skriver at bygninger på Vero Beach er regelrett skylt på havet. En kilometer av veien og strande er også borte. Trær ligger strødd i gatene og hus står under vann.

Erstatning

- Det er ganske ille. Men nøyaktig hvor ille det er, vet jeg ikke før jeg har reist tilbake, sier en beboer i Vero Beach til Dagens Næringsliv.

Han forteller at forsikringen ikke dekker så mye ved naturkatastrofer. Den enkelte må bære de økonomiske kostnadene selv, og de kan bli høye.

Dermed kunne boligdrømmen til Røkke i Florida blitt en veldig mye dyrere affære, om han fortsatt hadde eid luksusprosjektet nå i høst da orkanenen kom inn over kysten fra Atlanterhavet.

<B>LUKSUSHUS ØDELAGT:</B> Slik ser det ut på Vero Beach i Florida i dag. Orkanen Jeanne har herjet, og Røkke kan være glad han har solgt huset han eide her.