Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Røkke slipper å vitne i Tønne-saken

Rettssaken mot BA-HR-advokat Øyvind Eriksen droppes, og Røkke slipper å møte i retten

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eriksen får likevel vedta forelegget fra Økokrim på 50.000 kroner. Rettssaken mot ham faller dermed bort og Kjell Inge Røkke slipper å vitne om sin rolle i saken.

Riksadvokaten avgjorde fredag at Eriksen får vedta forelegget.

- Både Eriksen og jeg som hans forsvarer mottok avgjørelsen fra Riksadvokaten med stor tilfredshet. Det var en bekreftelse på det vi mente var riktig behandling av saken, sier Øyvind Eriksens advokat Erling O. Lyngtveit til NTB.

Lyngtveit bekrefter at hans klient vil vedta forelegget samme dag.

- Det er bare et spørsmål om de praktiske tingene. Men Økokrim har allerede vært i kontakt med Eriksen om dette. Det er meningen å få dette ut av verden i dag, sier Lyngtveit.

Ble tiltalt

Saken dreier seg om en faktura på 2,5 millioner kroner fra advokatfirmaet BA-HR til Aker RGI Holding, der arbeid utført av nå avdøde Tore Tønne og hans selskap Tønne Consult var kamuflert bak arbeid utført av BA-HRs advokater.

20. desember 2002 ble et forelegg utstedt mot BA-HR for brudd på regnskapsloven.

Advokat Øyvind Eriksen vedtok den gang ikke forelegget, og derfor ble det erstattet av en tiltalebeslutning 10. januar 2003.

Røkke slipper

Saken skulle opp i Oslo tingrett 11. august, men fredag påla Riksadvokaten Økokrim å gi Eriksen en ny, kort frist til å betale det opprinnelige forelegget på 50.000 kroner.

Siden Eriksen vedtar å betale boten, blir det ingenting av rettssaken. På vitnelisten sto blant annet Kjell Inge Røkke og en rekke av BA-HRs advokater. Det var ventet at den berammede rettssaken ville bli en oppvask og gjennomgang av mange ulike sider ved Tønne-saken.

- Vi synes måten saken var blitt håndtert på fra Økokrim sin side var så uvanlig at vi hadde et godt håp om at Riksadvokaten ville høre på vårt syn, sier Lyngtveit.

Riksadvokaten har ikke tatt stilling til innholdet i saken, men har behandlet anmodningen om å få vedta forelegget etter likhetsprinsippet. Det er langvarig praksis for at man kan vedta slike forelegg, også etter at fristen har løpt ut.

(NTB)

IKKE I RETTEN: Rettssaken ble det ikke noe av, og Kjell Inge Røkke slipper dermed å forklare seg om sin rolle i Tønne-saken.