Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Røkke slutter fred med naboene

OPPDAL (Dagbladet): Finanskjendisen Kjell Inge Røkke ser ut til å ha fått nok av kranglingen med hyttenaboene på Oppdal. Nå kjøper han de tre tomtene som ligger nærmest hans eget hyttepalass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Disse tomtene skal ikke bebygges, men brukes som friareal. Det betyr at Røkke nå har sikret seg hele sju tomter i området. Hans egen kjempehytte skal bygges over fire tomter.

Røkke eier nå hele den øvre delen av hytteområdet Stølslia på Oppdal. Det er vel åtte mål.

Fred med Rodal

Med det siste tomtekjøpet slipper Røkke å få naboene nært innpå seg, samtidig som han imøtekommer et ønske fra Stølslia Hytteeierforening.

Denne foreningen, som har OL-mester Vebjørn Rodal som medlem, har vært redd for en betydelig trafikkøkning med full utbygging i området. Den har derfor bedt grunneieren om ikke å selge de tre gjenværende tomtene.

Med Røkkes nye tomtekjøp er man sikret at det ikke blir flere hytter, og dermed heller ikke så stor trafikk, i området.

Grunneier Arild Hagen sier til Dagbladet at det ennå ikke har funnet sted en formell overdragelse av tomtene, men han bekrefter at Røkke skal kjøpe dem.

- Jeg vil ikke si noe mer om hva avtalen går ut, sier Hagen.

Bård Bakkejord i utbyggerfirmaet PABAS sier til Adresseavisen at det ikke er meningen å bygge på dem.

Blir i familien

En person kan ikke eie mer enn én fritidseiendom uten at kommunen har gitt konsesjon.

Avdelingsingeniør Erik Bodin i Oppdal kommune sier til Dagbladet at kommunen har forutsatt at de fire tomtene Røkke skal bygge hytta si på, blir stående på fire forskjellige navn: Røkke selv, hans to søsken og hans far.
- Hvordan han har tenkt å gjøre det med de tre tomtene han nå skal overta, vet jeg ikke. De kan legges på andre hender, eller han kan søke om konsesjon, sier Bodin.

Det er lett å forstå Røkkes ønske om å kjøpe seg nabofred. Tidligere har han måttet tåle mye kritikk, ikke minst når det gjelder kjempehyttas utseende.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media