- Røkke svindlet for 850 mill.

Kjell Inge Røkke og Aker RGI fikk falske garantier for 850 millioner kroner. Røkke ble svindlet da han solgte aksjeposten i det det danske investeringsselskapet Gefion.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppgjøret for salget av Gefion-aksjene skulle vært Aker RGI ihende innen 31. mars i år. Nå viser det seg imidlertid at garantiene som er gitt for oppgjøret er forfalsket.

En direktør i det danske selskapet PFA Byg er, ifølge det danske nyhetsbyrået RB, suspendert fra sin stilling etter at han har tilstått å ha utstedt garantier for et tresifret millionbeløp.

Garantiene er blant annet utstedt til Kjell Inge Røkke.

En forfalsket garanti skal være eneste sikkerheten Aker RGI har for å få oppgjøret for aksjehandelen.

Aker RGI framholder i en pressemelding i dag at garantien er bindende, og varsler at selskapet vil «ta alle nødvendige skritt for å kartlegge saksforholdet og ivareta sine rettigheter».

Særlig kjedelig er saken for Røkke ettersom transaksjonene omkring Gefion er en av de forhold Folketrygdfondets Tore Lindholt har kritisert Røkke for.

Opprinnelig var det Røkkes eget selskap TRG som kjøpte 40 prosent av det danske investeringsselskapet Gefion for 650 millioner kroner i mars. I august solgte Røkke andelen videre til Aker RGI for omtrent samme prisen. Lindholt har anklaget Røkke for å ha tjent på salget.

(NTB)