Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Røkke-tapet: Thorsen er ferdig

Den danske finansakrobaten Kurt Thorsen har gjort sitt siste krumspring i pengeverdenen. Uansett om han visste at garantien fra PFA til Kjell Inge Røkke var bedrageri eller ei, er han fanget i sitt eget nett av løgner og halvsannheter, mener danske eksperter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kurt Thorsen har vært ute i hardt vær før. Med en milliardkonkurs bak seg har han få muligheter til et «comeback» etter bedrageriskandalen.

Danske eksperter mener at Thorsen har rotet seg så langt inn i sitt eget nett av løgner og halvsannheter at den danske finansverden vil gå store omveier rundt ham i framtida, skriver avisa Jyllandsposten.

Thorsens underskrift

Underdirektør i PFA Rasmus Trads framstilles for forhørsretten i formiddag. Han har allerede innrømmet å ha forfalsket sjefens underskrift på garantien til Kjell Inge Røkke. Røkke solgte sine aksjer i selskapet Gefion til Thorsen mot garantien med den falske underskriften. Dansk politi leter nå etter Kurt Thorsen for å høre om hans befatning med saken. Thorsens underskrift var også på den famøse garantien. Ifølge dansk TV2 er det ikke selve garantien som er forfalsket. Den er underskrevet av både Trads og Thorsen, og er notar-bekreftet. Den falske underskriften skal stå på et vedlegg som gir Trads fullmakt til å undertegne avtalen på vegne av PFA.

Det betyr at Thorsen kan ha vært klar over at avtalen med Røkke ikke er verdt papiret den er skrevet på. I alle tilfelle ser det ut til at Thorsen bør finne seg noe annet å gjøre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling