Røkke til sjøs med Haakon

Neste uke får den nyoppstartede Grane-plattformen eksklusivt besøk. Kronprins Haakon tar turen ut til Nordsjøen med Kjell Inge Røkke, Eivind Reiten og Einar Steensnæs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): 6. november blir en pryd-dag for norsk oljeindustri. Da foretar kronprins Haakon den offisielle åpningen av Grane-plattformen.

Fintfolk

Med seg i helikopteret utover har han også navngjetent selskap: Norsk Hydros generaldirektør Eivind Reiten, oljeminister Einar Steensnæs og Kjell Inge Røkke.

Sistnevnte som styreformann i Aker Kværner, som har stått for byggingen av plattformen. Informasjonssjef Gisle Johanson i Hydro Drift & utvinning sier dette om PR-framstøtet:

- Det er en god anledning til å vise at vi har gjennomført en viktig utbygging. Dette er det siste, kjente feltet som bygges ut med plattformløsning.

700 mill. fat

Etter beregningene skal Grane-feltet være godt for omtrent 700 millioner fat med olje. Når produksjonen når høydepunktet våren 2005, vil dagsproduksjonen være på 210000 fat. Oljen fra Grane skal videreføres via en 212 kilometer lang rørledning til Hydros terminal på Stura i Øygarden i Hordaland.