- Røkke truet med å drepe Øye

En rasende Røkke skal ha sagt at han ville drepe båtmekler Erik Øye om han snakket med pressen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Dette forklarte tidligere Dagens Næringsliv-journalist Erik Tumyr (42) da han vitnet i retten mot Kjell Inge Røkke og hans medtiltalte i båtsertifikatsaken i Oslo tingrett i dag.

I en telefonsamtale til båtmekler Erik Øye skal en rasende Kjell Inge Røkke ha sagt: «Snakker du med media, så dreper jeg deg.»

Samtalen ble overhørt av journalist Erik Tumyr.

- Det var ikke dermed sagt at Røkke mente det, sa Tumyr i retten, og understreket at heller ikke Øye så ut til å ta trusselen bokstavelig. men Røkke skal ha vært rasende, og snakket svært høyt i telefonen

Dette skal ha skjedd etter avisas avsløringer om salg av svenske båtsertifikater. Etter hvert valgte båtmekler Erik Øye å legge alle kort på bordet. I et møte med Dagens Næringsliv journalister etter at saken smalt i media, skal Øye ha sagt: «Er man tatt med buksa nede, så er man tatt med buksa nede.

- Var klar over det

Til journalistene skal Øye ha forklart at Kjell Inge Røkke ikke skal ha gjennomgått noen eksamener for å få det svenske båtsertifikatet. Han skal også ha sagt at Røkke skal ha vært klar over at sertifikatene var kjøpt og betalt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer